Cadeauverpakking maken

Leg de doos met de bovenkant omlaag middenop een vel cadeaupapier. Het papier moet lang genoeg zijn om helemaal om de doos geslagen te worden plus nog 5 cm extra; het moet zo breed zijn dat het aan beide kanten iets meer dan de helft van de dooshoogte uitsteekt. Sla een kant van het papier omhoog en zet dit met een stukje plakband aan de doos vast.

Vouw de andere kant 2 cm om en zet ook deze met plakband vast. Neem stukjes dubbelzijdig plakband of maak kleine rolletjes gewoon plakband (gomzijde naar buiten); plak deze op de gevouwen kant. Trek deze zijde van het papier over de andere en druk het strak en netjes vast.

Duw een zijkant omlaag en plak hem vast. Wrijf een scherpe vouw in de beide opstaande stukken, leg ze tegen de doos en plak de twee flappen onderaan tegen elkaar. Vouw de laatste flap 2 cm naar binnen, plak hierop een stukje dubbelzijdig of een rolletje gewoon plakband. Vouw deze laatste flap omhoog en druk hem op zijn plaats vast. Doe hetzelfde met de andere kant.

Als u met losse vellen cadeaupapier werkt die te klein zijn voor de doos die u wilt inpakken, plak dan eerst twee of meer vellen papier aan elkaar. Dat lukt heel mooi op de volgende manier. Vouw de randen die u aan elkaar wilt plakken 2 cm om en schuif de omgevouwen randen in elkaar . Zet de naad vast met plakband.

Gebruik soepel materiaal (gekleurd cellofaan, crêpepapier of folie) om een pot, fles of iets dergelijks in te pakken. Knip twee grote vierkanten en leg ze onder de fles. Breng de uiteinden boven de fles bij elkaar, bind er een lintje omheen en vouw de punten naar buiten.

Een slap, plat geschenk zonder doos wordt eerst op een iets groter stuk karton gelegd of opgerold in een kartonnen koker gedaan. Knip voor het inpakken van de koker een stuk papier af, ongeveer 15 cm langer dan de lengte en 5 cm breder dan de omtrek van de koker. Rol de koker in het papier en plak dit vast (als bij de doos).

Laat een reactie

U moet inloggen om een bericht te plaatsen