Glycerine vlekken verwijderen

Het is een hardnekkig misverstand dat glycerine vlekken onder de vetvlekken zouden moeten worden gerekend en menigeen is dan ook verkeerd uitgekomen als hij een glycerine vlek als een vetvlek behandelde.
Glycerine is volkomen oplosbaar in water en met lauw water kunt u iedere glycerine vlek makkelijk verwijderen.
Voor het verwijderen van glycerine vlekken uit poreuze steen of schoon metselwerk voegt u aan het water een flinke scheut azijn toe.

Glycerine – een veelzijdige en briljante huishoudhulp

Of het nu als reinigings– of onderhoudsmiddel is, voor het effectief verwijderen van vlekken of voor het reinigen van uw ramen. Benevelde spiegels en glazen behoren tot het verleden als u ze met glycerine inwrijft en een leren doek wordt gepolijst.

Een huismiddeltje – veel toepassingen

De toepassingsgebieden voor glycerine in het huishouden zijn divers en lijken eindeloos. Onze grootouders kenden dit kleine huismiddeltje al en waardeerden het vanwege de uitstekende eigenschappen voor het verwijderen van vlekken. Met name hardnekkige vlekken van alcohol, gras, koffie en teer kunnen na voorbehandeling met glycerine worden verwijderd. Voeg een paar druppels glycerine toe aan uw ruitenreinigingswater en u voorkomt dat stof snel weer hecht en uw ruiten aantast. U kunt gemakkelijk beslaan van glazen en spiegeloppervlakken voorkomen door ze in te wrijven met een beetje glycerine en ze vervolgens te poetsen met een leren doek. Als je dun in je vriezercompartimenten en borstwanden wrijft met glycerine, bevriezen ze langzamer. Glycerine dient ook als verzorgingsproduct voor rubberen afdichtingen om ze soepel te houden en voor de verzorging van leren handschoenen. Als je tijdens het wassen een scheutje glycerine aan het water toevoegt, blijft het langer soepel en zacht.
Elke dag glycerine

Glycerine is een suikeralcohol die vaak wordt gebruikt in huishoudelijke producten, maar ook in voedsel en cosmetica vanwege de waterbindende en hydraterende eigenschappen. Glycerine wordt bijvoorbeeld in cosmetica gebruikt als vochtinbrenger en is te vinden op sommige voedingsmiddelen zoals dadels of kauwgom op de ingrediƫntenlijst onder nummer E422. Met Kerstmis wordt glycerine vaak aan de kerstboomstandaard toegevoegd om de naalden langer te houden.

Reageren niet mogelijk