Gorilla

Dit is de grootste van alle mensapen. Hij leeft in familieverband in de wouden van tropisch Afrika. Hij kan uitstekend in bomen klimmen. Door zijn zwaar gewicht (ca. 200 kg) woont hij echter niet in de bomen. Hij valt slechts in uitzonderlijke geval len de mens aan. Zijn beharing is zwart of donker grijs. Zijn voedsel bestaat uit vruchten en jonge plan ten. De berggorilla huist vooral op de Afrikaanse vulkanen. Hij heeft een baard en een witte band op de rug. Lengte van het mannetje: 1,70 m tot 2 m; gewicht: 220 kg.

Print Friendly, PDF & Email

Reageren niet mogelijk