Haar verven

U kunt uw haar van kleur doen veranderen met behulp van diverse haarkleurmiddelen. Deze bestaan in de vorm van spoelingen, plantaardige kleurstoffen (bijvoorbeeld henna, kamille) en chemische middelen. Het is vaak moeilijk deze verschillende stoffen uit elkaar te houden.

Spoelingen zijn meestal onschadelijk; een nadeel is echter dat de kleur weer uit uw haar gewassen wordt. U kunt de kleur er thuis echter ook weer gemakkelijk inspoelen. Kleurspoelingen en -shampoo zonder waterstofperoxyde zijn onschadelijk en worden gebruikt om het haar een of meer tinten donkerder te maken. Er zijn ook kleurspoelingen waarmee het haar van donker naar licht gekleurd kan worden; deze soorten zijn schadelijk voor het haar omdat ze waterstofperoxyde bevatten.

Een kleurspoeling is ideaal om de eerste grijze haren te verdoezelen. Kies dan de eigen haarkleur.

Chemische haarverfmiddelen moet u voor het gebruik klaarmaken door twee delen te mengen. Deze middelen tasten in feite uw haren aan. Ze hebben bovendien de neiging onder invloed van zonlicht op te bleken. Heel belangrijk om op te letten is het feit dat, naarmate uw haar groeit, bij de hoofdhuid een steeds groter stuk ongeverfd haar zichtbaar zal worden.

Plantaardige kleurstoffen zijn de laatste tijd weer erg populair. De voordelen van deze stoffen zijn dat ze het haar niet beschadigen en dat ze uw haar stevigheid en een tamelijk langdurige glans meegeven.

Een bekend voorbeeld van een plantaardige kleurstof is henna, waarmee de haarkleur rood, oranje of mahonie gekleurd kan worden. Met kamille kunt u uw haar wat lichter kleuren. Herhaaldelijk spoelen met kamillethee of een kamilleshampoo gebruiken, levert uiteindelijk een lichtere haarkleur op.

Blonderen

Voor het blonderen van haar wordt meestal waterstofperoxyde en/of ammoniak gebruikt. Regelmatige toepassingen hiervan kan uw haar broos maken. Daardoor wordt het ook minder bestand tegen de nadelige neveneffecten van permanenten en (chemisch) verven. Uw haar wordt daarbij ruwen dun, en krijgt gespleten punten.

Laat een reactie

U moet inloggen om een bericht te plaatsen