Haaruitval

Hierbij wordt niet gedacht aan haaruitval als gevolg van een ziekte. In een dergelijk geval moet men een arts raadplegen en zal het haar zich bij een goede behandeling in de regel wel herstellen.

Hoewel exceptionele haaruitval en kaal worden vaak gevolgen zijn van erfelijke factoren, is dit geenszins een reden om er niets tegen te doen, want behalve de erfelijkheidsfactoren nemen we dikwijls ook de slechte gewoonten die tot haaruitval leiden over. Wat zijn die slechte gewoonten? Verkeerde voeding en foutieve of helemaal geen haarverzorging. Het is bewezen dat het ondergaan van sterke emoties en het leven onder grote spanning van nadelige invloed kunnen zijn op het haar.

Jodium-, ijzeren vitaminegebrek, vooral de vitaminen van de Bgroep, kunnen haaruitval veroorzaken. Neem in dit geval dagelijks wat biergist (bij drogist en apotheek) dat rijk is aan de vitaminen van het B-complex. Door het eten van yoghurt bijvoorbeeld ontstaan B-vitaminen in ons lichaam. Jodium en ijzer komen veel voor in lever, vis., tarwekiemen e.d.

Voorts is het nodig dat men de hoofdhuid vrij laat ‘ademen’ (liefst geen hoeden dragen, zeker geen knellend, luchtafsluitend hoofddeksel), dat men tweemaal per dag de hoofdhuid masseert, dat men voorkomt dat het haar te vet of juist te droog wordt, dat men het haar en de hoofdhuid dagelijks verzorgt. Laat af en toe de (hoogte)zon enkele minuten tussen de haren door op de hoofdhuid stralen.

Laat een reactie

U moet inloggen om een bericht te plaatsen