Haas

Het is een zoogdier dat in open weiden en akkers leeft. Hij woont niet in een hol, maar heeft een ligplaats of leger, waar ook de jongen geboren worden. Een haas is bang voor regen, wind en lawaai. Wordt hij verrast, dan blijft hij doodstil zitten. De gewone haas komt zoals elders ter wereld ook veel voor in Nederland en België. Dit dier verschilt van het konijn door zijn lange oren en lange achterpoten. Hiermee kan hij zeer snel lopen. Zijn lengte varieert tussen 40 en 55 cm en hij kan van 3 tot 6 kg wegen. In de Alpen en in de poolstreken komt de sneeuwhaas voor. In de zomer heeft hij een bruingrijze vacht, in de winter is hij helemaal wit.

Reageren niet mogelijk