Hamster

Het is een middelgroot knaagdier dat in MiddenEuropa, België en het zuiden van Nederland voorkomt. Het graaft een hol om zijn winter voorraad te bewaren. De hamster houdt een winter slaap. Hij eet graan en knollen. Hij meet 20 tot 25 cm. Het vachtje van de hamster is zwart aan de onderzij de, lichtbruin bovenaan, met witte vlekken op de flanken. De goudhamster, die kleiner is, wordt als huisdier gehouden; hij is afkomstig uit Syrië.

Reageren niet mogelijk