Spatwerk

U kunt verrassende kunstwerkjes maken door het aanbrengen van verfspetters langs de omtrek van eenvoudige figuurtjes. Knip vormen als hartjes, sterretjes, vierkantjes uit stevig papier. U kunt ook papieren taartranden of sjablonen gebruiken of voorwerpen uit de natuur zoals bladeren, bloemen of steentjes. Leg een vel tekenpapier op enkele oude kranten. Leg de vormen op het papier; speld ze zo nodig vast.

Maak één of meer bakjes waterverf aan, bijv. door temperaverf of waterverf enigszins te verdunnen. Doe een schort voor om uw kleren te beschermen of trek iets ouds aan. Doop een oude tandenborstel in de verf, houd hem met de haren omhoog en schraap met een keukenmes of een oude kam over de haren. Wrijf naar u toe en beweeg de borstel over de omtrek van de figuren. Spat niet te veel verf en zorg dat de spetters gelijkmatig verspreid worden. Wacht enkele minuten, til het fIgUurtje voorzichtig bij een punt op en leg het dan ergens anders op het papier. Maak ook daar spatwerk.
U kunt ook een spatbakje maken. Timmer een raampje (4 plankjes: 2 van 25 X 5 X lcmen2van15 X 5 X 1 cm), span er horregaas overheen en spijker dit aan de zijkanten vast. Leg de figuren op het papier en zet het spatbakje eroverheen. W!ijf de tandenborstel met de haren over het gaas. Maak tandenborstel en bakje na gebruik onder stromend water goed schoon.

Reageren niet mogelijk