Sport voor ouderen

Bij sport voor ouderen moet u niet denken aan hollen en springen, maar het lichaam wat extra oefeningen laten doen behalve de dagelijkse wandeling -is van groot belang. Bewegingsoefeningen kan iedereen thuis doen. U hebt er alleen wat ruimte en een rechte, stevige stoel voor nodig.

Voorbeelden van enkele oefeningen:
U zit rechtop op een stoel en u draait uw hoofd zo ver mogelijk rond, zonder de rest van het lichaam te bewegen. Door deze ontspanningsoefening langzaam uit te voeren kan zelfs hoofdpijn die wordt veroorzaakt door verkrampte nekspieren verdwijnen.

U zit rechtop op een stoel, legt de vingertoppen op de schouders en uw ellebogen naar achteren; u strekt uw armen zijwaarts en beweegt ze in een horizontaal vlak zo ver mogelijk naar achteren; dit herhaalt u afwisselend een paar keer.
U zit op een stoel, liefst niet met de rug tegen de rugleuning, steekt één been naar voren en maakt er ronddraaiende bewegingen mee. Ook het andere been moet aan de beurt komen.

U staat rechtop en houdt zich desgewenst aan de stoel vast. U draait nu een been in grote cirkels rond; daarna trekt u de knie zo hoog mogelijk op. Wissel deze oefening met beide benen af.

U gaat plat op uw rug op de grond liggen -indien u dat aangenamer vindt, kunt u een kussentje onder het hoofd leggen en u doet vervolgens diverse oefeningen met benen en armen. U hebt zelf fantasie genoeg om zo afwisselend mogelijk te oefenen.

Reageren niet mogelijk