Spreekbeurt over Portugal

1. Waar ligt Portugal?

de vlag van Portugal Portugal was vroeger een deel van Spanje, het land werd in 1143 onhafhankelijk en werd een koninkrijk. Portugal ligt naast Spanje en het heeft een grens van 1200 KM, Spanje ligt aan het oosten van Spanje. Aan het westkant ligt de Atlantische oceaan. Portugal ligt vanaf Nederland in het zuiden. En natuurlijk ligt Portugal in europa.

2. Hoe groot is Portugal

Portugal is ruim 2 tot 3 keer zo groot als Nederland. Portugal is verdeeld in 10 provincies: Minho, TrĂ¡s-os-montes, Douro, Beira Litoral, Beira Alta, Beira Baixa, Ribatejo, Estremadura, Alentjo en nog Algarve.

3. Lissabon en Porto

Portugal PortoLissabon is de grootste stad en de hoofdstad van Portugal. Sinds de 13e eeuw is lissabon de hoofdstad van Portugal. De traag stroomt door Lissabon het is een grote rivier. Het is een van de grootste en de mooiste havens van de wereld. Naast de haven zijn heel veel oude gebouwen. Porto is ook een hele mooie stad het heette eerst APORTO.

4. Het klimaat.

Het is in de zomer best wel warm in Portugal en in de winer wordt het plaatselijk koud en plaatselijk heel erg koud. Het is in de zomer vochtig dus het is warm maar in de winter is het ook vochtig dan is het wel koud. Omdat het in de zomer warm word komen er wel 9 miljoen toeristen. En Portugal heeft ook een lange kust met als zee/oceaan de Atlantische oceaan.

5. Visserij

Er zijn wel ongeveer 30.000 vissers in heel Portugal. De Portugese vinden vissen wel best leuk en er zijn wel rivieren, haven’s en de Atlantische oceaan en daar kunnen ze heel goed vissen. Langs de kust vind je wel 17.000 vissers boten. Vis zit bij de meeste Portugezen in de menu. Ieder jaar word ere wel 250.000 ton vis gevangen 30% daarvan bestaat uit sardines een vis soort.

Print Friendly, PDF & Email
Spread the love

Reageren niet mogelijk