Stroomverbruik van elektrische apparaten

De ene wasmachine verbruikt veel meer stroom dan de andere. Dit geldt niet alleen voor wasmachines, doch voor alle apparaten die in het huishouden worden gebruikt.

Inlichtingen over het energieverbruik van huishoudelijke apparaten zijn te krijgen bij het plaatselijke energiebedrijf; vaak zijn er ook folders over beschikbaar zodat de gegevens thuis nog eens rustig nagelezen kunnen worden. Neem contact op met het energiebedrijf alvorens een bepaald apparaat aan te schaffen; niet zelden leidde de daar aangeboden informatie tot een andere aanschaf dan oorspronkelijk de bedoeling was.

Uiteraard wordt het energieverbruik (en dus de maandelijkse lasten) hoger naarmate een huis royaler van apparatuur is voorzien. Voor wie wel eens schrikt van de elektriciteitsrekening, is het raadzaam zich door het energiebedrijf te laten voorrekenen hoeveel energie elk apparaat maandelijks gebruikt. Mogelijk is deze rekenarij aanleiding om bepaalde apparaten toch maar liever niet zo intensief te gebruiken (of niet aan te schaffen), bijvoorbeeld als de maandelijkse kosten niet opwegen tegen het (te verwachten) gemak.

Reageren niet mogelijk