Tapijtreiniging

Textielvezels slijten van vuil. Reinig kleden en tapijt daarom voor ze er zelfs maar vuil uitzien. Gebruik het juiste schoonmaakmiddel voor het kleed in kwestie; lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing. Probeer het middel eerst op een onopvallend plekje alvorens het hele kleed te behandelen.


Reinig tapijt liefst op een droge, heldere dag. Zet de ramen wijd open, dan trekken chemische dampen meteen weg en droogt het kleed sneller. Verwijder zoveel mogelijk meubilair e.d. Verpak de poten van onverplaatsbaar meubilair in aluminiumfolie. Zuig het tapijt daarna grondig; zuig bij een los kleed ook de onderkant en de onderliggende vloer. Zeer vuile plekken kunnen het beste voordat de hele vloer een beurt krijgt, met een schoonmaakmiddel worden behandeld.

Soorten tapijtreinigers
Reinig vrij schoon tapijt met tapijtschuim. Verdeel het schuim over het hele kleed, laat het drogen en zuig daarna.
Bewerk vuilere kleden (op langharig tapijt na) met tapijtshampoo. Wrijf dit met een borstel of een shampooverdeler in de vezel. Behandel het hele kleed strook voor strook en zorg dat de stroken elkaar overlappen.
De drogist verhuurt een machine die warm water en schoonmaakmiddel in de vezel spuit. Hiermee is tapijt -en zeker zeer vuil tapijt -grondig schoon te maken. Vraag bij de huur om de gebruiksaanwijzing en koop het schoonmaakmiddel dat de fabrikant aanbeveelt. Maak het kleed niet te nat, anders zal het vocht door de rug heentrekken.
Gebruik schoonmaakpoeder als water een tapijt kan aantasten. Strooi de poeder op het kleed, borstel die erin en zuig daarna. Probeer eerst weer een klein stukje om te zien of de poeder inderdaad wordt opgezogen.

Reageren niet mogelijk