Wie was Stephen Hawking?

Stephen Hawking, uitgesproken was een Britse astrofysicus. Dus ging hij wetenschappelijk om met astronomie en natuurkunde. Hawking was beroemd om zijn werk over de oorsprong van het universum en de theorie van zwarte gaten. Als onderdeel van zijn proefschrift liet hij zien dat er een oerknal moet zijn geweest.

Hawking werd geboren in Oxford in 1942, precies 300 jaar na de dood van Galileo Galilei . In 2018 stierf hij op de verjaardag van Albert Einstein in Cambridge. Hij werd ernstig ziek als student en de artsen vertelden hem dat hij nog maar twee jaar te leven had omdat hij leed aan een ongeneeslijke spier- en zenuwziekte . Al snel was hij afhankelijk van een rolstoel.

Hawking werd bekend om zijn boeken over moderne fysica en rapporten over hem. Hij blijft in het geheugen als een inzakkende, onbeweeglijke en zeer intelligente persoon die alleen met een stemcomputer kon communiceren. Hij werd de beroemdste natuurkundige sinds Albert Einstein.

Hawking trad op eigen verzoek op als acteur in de televisieserie ” Starship Enterprise “. Hij portretteerde zichzelf en verscheen ook in verschillende afleveringen van de animatieserie ” The Simpsons ” gastoptredens met zijn stemcomputer.

Decennia lang kon Stephen Hawking bijna niet bewegen. Na een noodoperatie kon hij eindelijk niet meer praten. Sindsdien gebruikte hij een stemcomputer. Hawking beheerde tot 15 woorden per minuut met lichte duimbewegingen. Op deze manier schreef hij hele boeken. Toch was het erg vervelend.

Toen verloor hij de kracht in zijn duim en gebruikte de rechterwangspier om bevelen aan de computer te geven . Op zijn bril was een sensor bevestigd die kleine bewegingen van het gezicht naar de computer meldde. Zo kon hij via een toetsenbord een muisaanwijzer op het scherm richten. Hawking koos de letters met een scheutje van zijn wang.

Dus surfte hij ook op internet. Maar Hawking wist al snel slechts een of twee woorden per minuut te verwerken. De computer kreeg de boeken en lezingen van Hawking. Zodat hij kon zien waar het allemaal om ging en snel de juiste woorden kon voorstellen. Daarmee kon hij wat beter communiceren.