10 tips voor het verwijderen van inktvlekken

Oh, groot ongeluk! Wanneer de kleintjes de eerste pogingen doen met de vuller en het werkt nog steeds niet zoals het zou moeten. Of als je niet oplet en met je mouw op het vers geschreven. Of zelfs als de filler verloopt. In al deze gevallen kan kleding lijden. Natuurlijk zul je zo’n werk niet doen in een zijden shirt, maar zelfs op een jeans zijn inktvlekken lelijk. Als het gebeurt, brengen velen de kleding in de schoonmaak. Maar dat hoeft niet, want er zijn enkele methoden om vlekken te bestrijden die u eerst moet proberen.

Koop geen dure vlekkenverwijderaar
Kortom, hoe verser de vlek is, hoe beter deze weer kan worden verwijderd. Het is dus belangrijk dat je snel handelt en de vlek op zo’n ongeluk aanpakt. Het verwijderen van vlekken kan moeilijk, soms zelfs onmogelijk zijn. Een eenvoudige wasbeurt is meestal niet genoeg. Maar u hoeft geen extra dure wasmiddelen te kopen. Sommige fondsen uit de keuken zijn meestal al voldoende. Probeer de volgende tips en u zult zien dat de vlekken in een mum van tijd verdwijnen.

Inktvlekken verwijderen – 10 tips

1-Wat doe je als je inkt hebt voorgeschreven? Juist, dan wordt de inktdoder gebruikt. En dat werkt ook op kleding. Probeer het maar! Als de vlek niet te groot is, moet deze zonder resten worden verwijderd.
2-Als dat niet helpt, laat het kledingstuk dan in water weken en behandel de vlek met wasmiddel . Wrijf netjes en eventueel schrobben met een borstel. Dat zou in de regel moeten helpen. Dan in de wasmachine en de kleding ziet er als nieuw uit. Je kunt ook een theelepel vlekkenverwijderaar aan de wasmachine toevoegen.
3-Als u een beetje inkt op een wit kledingstuk hebt gevonden, moet u de vlek behandelen met zure melk. Doe het kledingstuk in een kom met zure melk. Dan moet je het kledingstuk zoals gewoonlijk wassen.
4-Verse inktvlekken zijn heel gemakkelijk te verwijderen met zout. Strooi gewoon wat zout over de vlek en laat het goed werken. Daarna moet je het kledingstuk opnieuw wassen zoals gewoonlijk.
5-Azijn laat inktvlekken in een mum van tijd verdwijnen. Of het kledingstuk met azijn kan worden behandeld, moet op een verborgen plek worden geprobeerd. Als dat het geval is, moet je wat azijn op de vlek leggen. Laat het goed op elkaar inwerken. Was daarna opnieuw zoals gewoonlijk.
6-Gedroogde inktvlekken moeten worden behandeld met citroensap. Wrijf de vlek eenvoudig in met een halve citroen. Leg het kledingstuk vervolgens in de zon. Dus bleek de vlek en deze verdwijnt.
7-Inkten in wol kunnen worden behandeld met karnemelk. Laat de wol een half uur werken en spoel dan grondig met schoon water.
8-Je kunt ook wat melk over de inktvlek geven. Deze moeten daarna kunnen drogen. Vervolgens moet u de inktvlek met zeepwater wassen. De vlek is verdwenen.
9-Week voor delicate stoffen de inktvlekken voorzichtig in melk. Dan moet je de vlekken met alcohol inwrijven. Was eerst het geheel met schoon water en was daarna het hele kledingstuk zoals gewoonlijk.
10-U kunt inktvlekken ook behandelen met het kookwater van witte bonen. Laat het water erin stromen. Spoel het vervolgens af en was het kledingstuk zoals gewoonlijk.

Zoals u ziet, hoeft u uw vuile kleding niet rechtstreeks naar de schoonmakers te brengen. Probeer deze tips eerst uit. Houd er echter rekening mee dat dit huismiddeltjes zijn die de vlekken kunnen, maar niet hoeven te verwijderen.