5 topgeheimen van georganiseerde mensen

Hoe doen georganiseerde mensen dat? Altijd op tijd, altijd netjes, altijd op tijd klaar – en ze hebben ook vrije tijd. We hebben de geheimen van deze mensen ontsloten.

Een slordig bureau moet een teken van creativiteit zijn, maar een slordig appartement zorgt voor meer stress dan creatieve veranderingen. Als je over het algemeen nogal chaotisch bent en het niet gemakkelijk hebt met de bestelling, zal het moeilijker zijn om op te ruimen. Zodat een fatsoenlijk huis geen droom is, laten we eens kijken naar een paar trucs van georganiseerde mensen die helpen om een ​​basisvolgorde te behouden. Omdat het niet super perfect hoeft te zijn.

1. Lijsten

Georganiseerde mensen houden vaak lijsten bij. Want wie kan zich nog alle dingen herinneren die je nog wilde doen? Zodat er niets achterblijft, schrijven deze mensen takenlijsten en prioriteren ze de taken. Wat moet er echt gedaan worden? Wat kan er achterblijven? Hoeveel kan ik eigenlijk doen? Omdat vooral belangrijk: de takenlijst moet realistisch zijn. Als je een lange lijst hebt die moeilijk te maken is, eindig je met één ding: gefrustreerd. Taken op korte termijn die snel kunnen worden uitgevoerd, worden niet uitgesteld (bijv. Kleding wassen). Langetermijntaken (bijv. Het opnieuw ontwerpen van de woonkamer) kosten meer tijd en gaan naar de lijst met projecten die een uitgebreide planning vereisen.

2. Opbergen is alles

Vind je het leuk om je sleutels kwijt te raken? Of ben je vergeten waar je document X en document Y hebt geplaatst? De oplossing van georganiseerde mensen: alles heeft zijn plaats. Want als je je spullen op verschillende plaatsen opslaat, verlies je het spoor. Dus als je geen vaste plekken voor je spullen hebt, begin er dan mee. Want wie weet waar alles te vinden is, bespaart tijd en zenuwen.

3. Neem beslissingen

Degenen die georganiseerd zijn, moeten steeds opnieuw beslissingen nemen. En snel en duidelijk. Het begint met het mesten uit de kast en eindigt met het winkelen. Veel van de supergeorganiseerde mensen slagen erin om zeer snel een beslissing te nemen en zich eraan te houden. Belangrijk: het hoeft niet perfect te zijn, anders blijf je te lang. Het belangrijkste is dat je vrienden kunt worden met de beslissing en er dan bij kunt blijven. Georganiseerde mensen maken efficiënt gebruik van de tijd die niet wordt besteed aan het nadenken en afwegen van dingen en het prioriteren van de volgende taken en de beschikbare tijd voor hen.

4. Minder dingen

Als je duidelijke beslissingen kunt nemen, kun je jezelf van dingen scheiden. Hebben we echt alle t-shirts die we bezitten nodig? Kunnen we niet afscheid nemen van enkele boeken die we geen tweede keer zullen lezen? Begin jezelf af te scheiden van sommige dingen die niet dicht bij je hart liggen en die je niet langer zult gebruiken. Voor iedereen die het moeilijk heeft is hier een professionele tip: hang je kleding ondersteboven in de kast. Als je iets hebt gedragen, hangt het weer goed. Na een tijdje zul je zien wat je eigenlijk draagt ​​- en wat je niet draagt.

5. Schat de tijd

Hoe doen georganiseerde mensen dat? Het lijkt er vaak op dat ze tijd hebben voor alles en nog steeds meer doen. Het geheim van hoe ze het doen: ze beheren hun taken beter en organiseren zichzelf slim. Delegeren in plaats van alles alleen te doen, is slechts één oplossing. Ze krijgen ook hulp als dat nodig is. Als u taken in het huishouden overdraagt ​​aan andere mensen, kunt u de tijd gebruiken voor andere dingen. En dat is helemaal oké.