6 tips voor het verwijderen van olievlekken

Het is de nachtmerrie van alle huiseigenaren – olievlekken op de oprit. Helaas is dat niet ongewoon. Maar geen paniek! Hoe u olievlekken verwijdert, vindt u in onze 6 tips.

1. Verwijder olievlekken uit kleding

Ook op de kleding kan snel een olievlek ontstaan ​​tijdens het koken of werken. Dat is heel vervelend. Het is des te belangrijker dat u in dit geval snel actie onderneemt. Om olievlekken te kunnen verwijderen, mogen ze niet eens uitdrogen. Als ze al een paar uur of zelfs dagen oud zijn, worden ze waarschijnlijk niet vrijgegeven. Als je in plaats daarvan de vettige plekken wilt aanpakken, is warm water het beste wapen . Lees voordat u dit doet het onderhoudslabel op de kleding om te zorgen dat ze comfortabel zijn met de hitte.

2. Verwijder motorolie

Wie graag knutselt en de auto vastschroeft, kent het probleem: een verkeerde beweging en de motorolie spat op de kleding. Nogmaals, u moet het hoofd koel houden en onmiddellijk de motorolie verwijderen. Probeer eerst zeep en water. Bevochtig de olievlek en wrijf het in met de zeep. Als hij er nog steeds is, kan een pap bakpoeder en water helpen. Je moet dit ook op de stof wrijven en het een tijdje laten werken. Was het kledingstuk vervolgens zo heet mogelijk in de wasmachine .

3. Verwijder olievlekken met huismiddeltjes

Of het nu gaat om motorolie in de werkplaats of bakolie in de keuken. Te vaak landt het op onze kleding en laat het lelijke vettige vlekken achter. Maar maakt u zich geen zorgen, zelfs vetvlekken verwijderen is mogelijk ! We hebben 6 tips en trucs voor je, zodat het verwijderen van vlekken gegarandeerd lukt en je bijvoorbeeld olievlekken uit je broek kunt verwijderen, zonder je zorgen te maken over je kleding.

Tip 1: Verwijder olievlekken op steen

Als u olievlekken op beton of bestrating in uw garage of oprit heeft gezien, klap dan niet onmiddellijk met uw handen over uw hoofd. In plaats daarvan moet u de olievlek bestrooien . Je kunt hiervoor zaagsel of kattenbakvulling gebruiken . Boen de olievlekken vervolgens met in de handel verkrijgbare benzine en was het gebied vervolgens opnieuw met zeep of afwasmiddel . U zult zien: Met deze methode kunt u eenvoudig olievlekken op de stoep verwijderen!

Tip 2: Verwijder olijfolie

Als er olie op uw trui, shirt, jurk of broek is verloren tijdens het koken of eten, kunt u deze eenvoudig verwijderen. Wat helpt is wat spoelen, een snufje zout, zuiveringszout of galzeep . Wrijf over de vlek met een van deze huismiddeltjes en laat het een tijdje werken. Dan gewoon uitwassen, klaar. Op dezelfde manier als u olievlekken uit kleding verwijdert, kunt u ook make- upvlekken en zweetvlekken verwijderen.

Tip 3: Verwijderen met oliebinder

Als je olievlekken op behang of in textiel zoals de bank en het autostoeltje hebt gezien, helpt een oliebindmiddel als vlekkenverwijderaar. Gebruik bijvoorbeeld benzine om vetvlekken te verwijderen door de vlekken eenvoudig weg te vegen.

Tip 4: Olievlekken op leer

Een beetje olie op leer druppelen is bijzonder tragisch. Maar zelfs hier is het verwijderen van olievlekken eenvoudig mogelijk. Neem een stuk papier of keukenrol en dep de pleister voorzichtig. Herhaal dit proces totdat het vet is gescheiden van je favoriete leren tas.

Tip 5: Olievlekken op houten vloeren

Als een paar oliespatten je houten vloer hebben geraakt, is dat geen gebroken been. U kunt ook de impopulaire olievlekken van hout verwijderen. Informeer uzelf allereerst over de onderhoudsinstructies van uw respectievelijke grond. Voor gebeitste houten vloeren is terpentijn meestal een goede vlekkenverwijderaar. Breng de terpentijn met een doek aan op de vlek en laat het een tijdje zitten. Was het daarna gewoon af en je vloer zal weer als nieuw zijn.

Tip 6: Caramba olievlekverwijderaar

Als u geen toevlucht wilt nemen tot huismiddeltjes voor olievlekken, kunt u de Caramba-olievlekverwijderaar gebruiken. Hiermee kunt u zelfs de meest hardnekkige olievlekken verwijderen. Het maakt niet uit of u olievlek op bestrating of steen of olievlekken op beton wilt verwijderen. Bovenal is de agent geschikt voor garages, opritten en werkvloeren. Schud de fles goed voor gebruik en giet het reinigingsmiddel op de olievlek. Nu zou het een paar uur moeten werken. Daarna hoeft u het poeder alleen oppervlakkig te verwijderen en met een borstel te wrijven. De oprit is alweer schoon en de olievlekken op de stoep verwijderen een briesje.