9 tips voor het verwijder van alcoholvlekken

Het feest is in volle gang en een licht dronken gast morst per ongeluk zijn drankje over de kast. Een vervelend onderwerp, dat zelfs met tafelkleden voor opschudding veroorzaakt. Maar zoals u weet, is er voor elk onderwerp een oplossing. Als er een mogelijkheid is, moet de vlek zo snel mogelijk worden behandeld. Je kunt dus niet alleen voorkomen dat je de rest van de avond met een grote vlek op bijvoorbeeld de sweaterrun moet doorbrengen, dus je kunt je sweater ook redden van het feit dat hij dan in de prullenbak belandt, omdat de vlekken niet kunnen worden verwijderd.

Wanneer kleding naar alcohol ruikt
Het snel uitwassen van alcoholvlekken op kleding is niet alleen belangrijk om het kledingstuk te redden, het is ook bijzonder belangrijk als u als bestuurder bent gekozen. Als je kleding naar alcohol ruikt en je in de verkeersregeling komt, kan het snel behoorlijk ongemakkelijk voor je worden. In zo’n geval is het natuurlijk niet erg als je eerder aan een dergelijke situatie hebt gedacht en jezelf in kleedkleding hebt gewikkeld. Maar wie doet dat? We willen je graag een paar tips geven over hoe je snel en gemakkelijk alcoholvlekken kunt verwijderen.

Verwijder alcoholvlekken – 9 tips

1-Als de alcoholvlek rode wijn is , bestrooi deze dan met zout en spoel na met heet water. Zout absorbeert de rode wijn. In de regel zou de vlek spoorloos moeten verdwijnen.
2-Voor normale alcoholvlekken, zoals wodka, heb je helemaal geen zout nodig. Hier is koud water genoeg.
3-Biervlekken moeten worden verwijderd met lauw water.
4-Als u alcoholvlekken niet onmiddellijk behandelt, moet u verwachten dat deze sterk donker worden en nauwelijks kunnen worden verwijderd. Week het kledingstuk daarom in een mengsel van water en glycerine. Spoel daarna met azijnwater.
5-Voor gevoelige stoffen moet u verdunde alcohol gebruiken om de alcoholvlekken te verwijderen. Probeer deze methode echter altijd op een onopvallende plaats.
6-Het is vaak het geval dat je thuis alleen merkt dat er een paar druppels alcohol op het kledingstuk zijn beland. Oude vlekken moeten vervolgens worden uitgewassen met verdunde ammoniak.
7-Als u thuis een feestje geeft, moet u verwachten dat alcoholvlekken op het tapijt of op de bank belanden. Was dergelijke vlekken altijd onmiddellijk met schoon water.
8-Om alcoholvlekken op een tapijt te verwijderen, moet u het altijd behandelen met een tapijtreiniger. Dep de alcoholvlekken na het reinigen met een speciaal reinigingsmiddel met alcohol. Je kunt biervlekken deppen met een mengsel van 3% alcohol en een beetje lauw water.
9-Alcoholvlekken op een leren bank moeten onmiddellijk worden afgeveegd met een droge doek. Verdun vervolgens de in het leer getrokken vloeistof met veel water. Gebruik een spons om de vlekken weg te vegen. Nadat alles is opgedroogd, moet je je bank opnieuw impregneren.