Auto start niet, lege accu, Auto aanduwen TIPS

Bekijk alles over auto's o.a. (aanduwen/ auto start niet tips)

Start uw auto niet door een lege accu, dan kunt u uw passagiers of voorbijgangers vragen uw auto aan te duwen. Op een normaal wegdek is een auto door duwen vrij gemakkelijk in beweging te krijgen.

Auto aanduwen Volgt de volgende stappen:

1) Contact “aan” (stand waar de sleutel in staat als ie terugspringt na het starten)
2) Koppelingspedaal intrappen en ingedrukt houden.
3) In 2e versnelling zetten
4) Handrem moet los.
5) Zo hard mogelijk DUWEN
6) Koppeling snel op laten komen en gas geven. Als de motor aan lijkt te slaan, koppeling eventueel weer indrukken.
7) Stukje rijden om de accu weer  bij te laden.

Let op! Het is onmogelîjk een auto met een automatische versnellingsbak aan te duwen

Terwijl er wordt geduwd, houdt de bestuurder het koppelingspedaal volledig en het gaspedaal een weinig ingedrukt, terwijl de versnellingshendel in de tweede versnelling staat. Uiteraard moet het contact aanstaan, want anders zou de motor nooit kunnen aanslaan; bovendien wordt het stuur bij de meeste auto’s bij uitgeschakeld contact geblokkeerd door een stuurslot.

Wanneer de auto met een redelijk vaartje voortrolt, laat u de koppeling opkomen. De motor zal dan meestal snel genoeg draaien om te starten. Maak de duwers duidelijk dat u de koppeling op laat komen; ze zouden anders onzacht in botsing kunnen komen met de plotseling inhoudende auto.

Minder inspannend is het, als u iemand vindt die u met een sleepkabel op wil trekken. Bevestig de sleepkabel aan het sleepoog. Heeft uw auto er geen, let er dan bij bevestiging op dat de bumper of andere delen van de carrosserie niet door de treklast worden beschadigd. De starttechniek is verder hetzelfde als bij aanduwen.

Ten slotte kunt u de auto ook nog starten met behulp van de accu van een andere auto en startkabels. Let erop de plus-pool van de ene accu te verbinden met de plus-pool van de andere en de min-pool met de min-pool. Als stroomgebrek de reden was van het startprobleem, zal uw auto nu moeiteloos starten. Maak de startkabels weer voorzichtig los (eerst de min en vervolgens de plus).

Is de accu alleen leeg maar verder in orde, dan zal deze na een halfuurtje rijden weer voldoende energie kunnen leveren voor een volgende startpoging.

auto_accu_kabel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

auto_sleepkabel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Auto aanduwen
Automaat aanduwen
Auto loopt onregelmatig
Auto opkrikken
Auto in gang duwen