Acne

Wat is acne?

Acne op haar meest fundamentele is een aandoening van de talgklieruitvoergang, of wat gewoonlijk wordt genoemd de haarfollikel of porie. Volgens de American Academy of Dermatology, is de meest voorkomende huidaandoeningen in de Verenigde Staten. Acne vulgaris, als gemeenschappelijke acne bekend is, wordt aangemerkt als een chronische ontstekingsziekte van de huid.

Acne wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van puistjes of “zits”, mee-eters, en whiteheads. Het treft vooral het gezicht, hals, borst, rug, en / of de bovenarmen van de patiënten. Zelden vind je acne in andere delen van het lichaam. Acne in ontwikkeling varieert van zeer mild tot zeer ernstig.

Wie hebben er last van acne?
Acne meest effecten tieners en preteens. Drie van de vier tieners zullen ervaren acne. Acne stakingen beide seksen even, maar Teen jongens de neiging om langer en meer blijvende ernstige acne doen dan meisjes.

Maar acne is niet beperkt tot kinderen en jongeren. Veel mannen en vrouwen hebben last van beginnende volwassen acne breakouts. Acne kan zich ook voordoen bij baby’s, peuters en kinderen.

Hoe wordt Acne ontwikkeld?
Acne ontstaat wanneer de olie en dode huidcellen worden gevangen in de haarfollikel, het creëren van een plug in de porie. Deze plug van dode cellen en olie wordt een comedo. Mee-eters en whiteheads zijn voorbeelden van niet-ontstoken comedonen.

Zoals de breakout vordert en bacteriën tasten, de follikel muur kunnen scheuren in de lederhuid, waardoor ontsteking en roodheid. Ontstoken vlekken variëren in ernst, afhankelijk van de schade aan de follikel muur en het bedrag van de besmetting. Ernstige gevallen van acne kan leiden tot een verdergaande laesies en cysten.

De meeste mensen met acne hebben een aantal niet-ontstoken laesies, of comedonen. Echter, niet elke acne lijder lijdt noodzakelijkerwijs ontstoken puistjes.
Wat zijn de oorzaken?
Er is geen precieze oorzaak van acne, maar veeleer een gevolg is van vele factoren die samen een acne situatie te creëren. Degenen die gevoelig zijn voor acne hebben vaak vettere huid die is dan gemiddeld. Teveel olie kan gemakkelijk worden gevangen in de porie, het creëren van een impactie.

Acneic huid produceert ook meer dode huidcellen dan normaal is, en die huidcellen niet correct schuur (een aandoening die retentie hyperkeratose). Deze dode cellen aan de oppervlakte van de huid en in de follikels, mengen met een overmaat van olie en het creëren van een comedo.

Wanneer de porie verstopt raakt door cellulaire puin en olie, een bacterie die normaal aanwezig is binnen de porie groeit ongecontroleerd. Propionibacteria acnes (P. acnes) zijn te vinden in grote aantallen op acneic de huid, waardoor ontstoken puistjes.
Hoe kan ik acne voorkomen?

Acne vaak voor het eerst verschijnt tijdens de puberteit, wanneer er een sterke stijging van de androgeen hormonen in het lichaam. Androgenen stimuleren van de talgklieren, het creëren van een vettere huid en een grotere kans op puistjes.

De meeste dermatologen eens androgeen hormonen significante invloed op acne ontwikkeling. In aanvulling op de puberteit, vrouwen kunnen zien grote hormonale schommelingen zijn tijdens de menstruatie, zwangerschap, menopauze en de perimenopauze. Tijdens deze levensfasen, acne is meest waarschijnlijk zal ontwikkelen of oplaaien.

Andere factoren die bijdragen tot de ontwikkeling van acne zijn vette cosmetica, huidverzorging comedogeen en haarverzorging producten, bepaalde medicijnen, zoals steroïden en oestrogeen medicijnen. Acne de neiging om te draaien in gezinnen. Als uw ouders hadden acne op enig moment in hun leven, de kans op het ontwikkelen van acne is hoger.
Is er een remedie voor acne?
Acne is een complex probleem, maar we zijn meer te leren over elke dag. Hoewel er geen genezing, de behandeling veel opties zijn beschikbaar voor degenen die acne. Het kost tijd en geduld, maar bijna alle gevallen van acne met succes kan worden gecontroleerd.
Wat moet ik eerst gaan doen?
De meeste milde gevallen van acne effectief kan thuis worden behandeld, met een goede dagelijkse huidverzorging en over-the-counter-behandelingen, zoals benzoylperoxide of salicylzuur. Als je last hebt van matige tot ernstige acne behandelingen of thuis werken niet voor u, neem dan contact op met uw arts. Uw dermatoloog kan helpen ontwikkelen van een cursus van de therapie die voor u juist is.

Geef een reactie