Alles over rozen

Rozen worden al duizenden jaren in de tuinen gevonden. Geen wonder, want de roos is niet alleen mooi, maar ook ongelooflijk veelzijdig. Er is dus de juiste variëteit voor elke plek, van de bodembedekkende roos tot de gigantische klimroos. Ze zijn verkrijgbaar in bijna alle kleuren, vrij klassiek met weelderige, gevulde bloemen of eenvoudig maar heerlijk geurig. De variëteit van de roos is bijna onbeperkt.
Rozen zijn struiken en worden toegewezen aan de rozenfamilie. De grootste variëteit aan bloemkleuren en vormen wordt aangeboden door de groep bedrozen. De meest bekende types van de Beetrosen behoren tot de Grandiflora, de Floribunda en de Polyantharosen. Ze hebben een weelderige bloei. Hun bloemvormen zijn sterk tot eenvoudig gevuld. De bloeiperiode loopt van de zomer tot de vroege herfst. Bedrozen moeten elk jaar worden teruggebracht. Sterk groeiend op 8 ogen, iets zwakker op vijf ogen. Ogen worden de kleine rode of groene uitstulpingen op een stok genoemd. Rozenstruiken gedijen in gemengde randen en kunnen slechts een hoogte van 60-80 cm bereiken.

klimrozen
Noun est omen. Deze rozenvariëteit heeft een klimhulp nodig om te gedijen. Dit kan een muur zijn of gewoon een eenvoudige houten steiger. Hun kleurenpracht varieert van rood en geel tot wit. Soms schijnt het in fascinerend blauw. De klimroosfamilie omvat ook de Rambler, die tot 8 meter hoog wordt, de iets kleinere klimmer en de robuuste en gemakkelijk te onderhouden karmozijnrode pijler. Een luchtige en zonnige plek is de ideale locatie voor alle klimrozen. Terwijl in de winter de wortels tegen vorst moeten worden beschermd, worden de scheuten alleen dun, oud, beschadigd en vervaagd teruggesneden.

struikrozen
Struikrozen zijn erg zuinig in de zorg. Je locatie moet zonnig zijn, maar niet tochtig. Waarbij een lauwe wind de groei van de bloemen kan bevorderen en ziekten kan voorkomen. Struikrozen zijn maximaal drie en een halve voet hoog.

Het gevarieerde assortiment rozen bestaat uit zeldzame, historische en moderne rozen. Bij het samenstellen van hun favoriete bloem ‘Rose’ Rosenkenner ga naar klasse en vergelijkbare oorsprong. Nieuwkomers daarentegen tasten hun groei, lengte en kleur aan hun favorieten aan. Het resultaat is altijd hetzelfde. Het individuele plezier in een van de meest buitengewone bloemen ooit.