Als je dat doet, hoef je nooit meer op te ruimen in het weekend

Niemand wil in het weekend lang marathons schoonmaken en opruimen. Zodat dit helemaal niet nodig is, let gewoon op deze vijf dingen die u in het dagelijks leven kunt doen.

Er is eigenlijk geen groot geheim achter een schoon en opgeruimd huis. Bovenal is een beetje discipline en zorg nodig om chaos thuis te houden. Om dingen een beetje sneller te laten verlopen en de netheid te behouden en iets langer te bestellen, hebben we vijf eenvoudige trucs voor u samengesteld die u op uw dagelijkse takenlijst kunt schrijven.
Deze trucs hebben betrekking op plaatsen in uw appartement die vooral graag chaos en vuil aantrekken, maar tegelijkertijd bijzonder snel opvallen. Degenen die erin slagen om deze vijf dagelijkse taken te beheersen, zullen altijd blij zijn met meer orde en netheid en zullen een algehele nettere indruk van hun appartement hebben.

1. Sorteer de mail

We krijgen nog steeds veel post in 2016. Het meeste moet reclame zijn die we niet echt willen. Of, in het geval van catalogi, meestal opzij zetten en vergeten. En dan is er de werkelijk belangrijke post (facturen, belastingdocumenten, enz.) Die we nodig hebben en moeten houden. De truc: sorteer de post wanneer deze aankomt. Leg nooit alles ergens op een stapel “voor later”. Omdat dan de belangrijke dingen verloren gaan en de stapel blijft groeien totdat het een last wordt. Eerst komt de ongewenste reclame in de prullenbak terecht, alle andere enveloppen worden meteen geopend. Alle dingen die onmiddellijk kunnen worden gedaan (bijvoorbeeld het lezen van de elektriciteitsmeter) worden ook onmiddellijk gedaan. De rest wordt op een “belangrijke” stapel geplaatst totdat ze worden verwerkt. Belangrijke documenten worden vervolgens netjes in een map opgeslagen (bijvoorbeeld voor belasting).

2. Doe de afwas

Thuis is niets vervelender dan afwassen. Het is niet zo dramatisch als je het niet uitstelt. Een gezegde luidt dat je niet naar bed moet gaan in een gevecht. We voegen eraan toe: ga niet naar bed met een volle wastafel. Omdat het de volgende dag wacht en de ochtend verknoeit. Als je een vaatwasser hebt, geef hem ‘s avonds aan je. Bonus: gerechten zijn gemakkelijker te wassen als al het vuil nog niet is opgedroogd.

3. Reinig de gootsteen en het werkoppervlak

Een keuken moet altijd schoon worden gehouden. Dan hebben mieren, fruitvliegen en andere vervelende herrieschoppers geen doelwit. Daarom is het de moeite waard om de gootsteen en het werkoppervlak schoon te houden. Aangezien deze gebieden meestal dagelijks worden gebruikt, moet deze taak ook op de dagelijkse takenlijst staan. En wie vaat wast (zie item 2) en de werkbladen niet vult met post, catalogi en andere dingen (zie item 1), moet item 3 relatief snel kunnen afwerken.

4. Plaats schoenen correct

Toen we thuiskwamen, wilden we soms gewoon onze jas en schoenen in de hoek gooien. Helaas ziet dat er vrij snel uit na chaos. Vaste locaties voor jassen en schoenen helpen chaos te voorkomen. Als we jassen en schoenen op de juiste manier neerleggen en de schoenen en jassen alleen in de garderobe bewaren die we ook regelmatig gebruiken, ziet het er echt netjes uit in de gang.

5. Zoek een permanente plek voor alles

Om chaos te voorkomen, moet je wennen aan de “30-secondenregel”. Dit betekent dat we alles wat we kunnen plaatsen binnen 30 seconden onmiddellijk op de juiste plek moeten zetten. Hier en daar verzamelen zich geen bergen spullen.