Apple

Apple is een Amerikaans bedrijf dat al sinds 1976 bestaat. “Apple” is het Engelse woord voor appel. Het kenmerk van Apple is een gebeten appel.
Toen Apple werd opgericht, waren de meeste computers enorme kasten. Apple en andere bedrijven maakten kleinere computers voor mensen op kantoor of zelfs thuis. Later begon Apple andere dingen te maken en muziek te verkopen.

Een beroemde computer was de Macintosh in 1984, genoemd naar een appelras. Men bediende het met een muis en typte geen commando’s meer in, maar klikte op kleine afbeeldingen om een ​​programma te starten. Dat was toen iets heel speciaals. Maar de Apple-computers waren duurder dan de computers met Microsoft-programma’s. Tot op heden hebben de meeste mensen een Microsoft-computer. Microsoft is een ander bedrijf: het maakt nauwelijks computers, maar software waarmee een computer werkt.

In 2001 kwam Apple uit met de iPod. Dit kleine apparaat kan muziek afspelen. In zes jaar tijd hebt u er meer dan honderd miljoen verkocht. Het was en is belangrijk dat je bekende muziekstukken via Apple kunt kopen. Toch verdient het bedrijf veel geld. Twee andere bekende producten van Apple zijn de iPhone (een smartphone) en de iPad (tablet). Het besturingssysteem hiervoor is IOS.

Een van de oprichters van Apple was Steve Jobs. Hij werkte op de Macintosh, maar scheidde later in het geschil van het bedrijf. Hij had niet veel succes met zijn eigen computerbedrijf. Toen keerde hij terug naar Apple en maakte het bedrijf een van de meest waardevolle ter wereld. Steve Jobs heeft kanker en stierf in 2011.