Asfaltpaden repareren

Bescherm asfaltpaden door jaarlijks een laagje asfaltcoating op petroleumbasis aan te brengen. Het middel is te koop bij de bouwmaterialenhandel. Veeg het pad schoon, breng (in gedeeltes) de coating aan en smeer ze met een borstel uit. Breng na 48 uur een tweede laag aan. Scheuren en gaatjes vullen Repareer scheuren en gaatjes in een asfaltpad zo snel mogelijk, liefst bij (zeer) warm weer, omdat het materiaal dan soepeler is.

Repareer kleine scheurtjes met een speciaal vulmiddel op latexbasis of door ze te vullen met zand en af te dichten met asfaltcoating. Strijk de opgevulde plek glad met een plank. Gaatjes, en scheuren van meer dan een vinger breed, repareren met een speciale asfaltdichter (in de handel te koop). Maak het gat schoon en sondeer de onderlaag. Vul gaten in de onderlaag met puin en stamp dit aan met een voorhamer of een ander zwaar voorwerp. Smeer met een troffel asfaltdichter in het gat en stamp ook die aan. Verdwijnt het materiaal in de onderlaag breng dan meer asfaltdichter aan en stamp die opnieuw aan

Grotere reparaties
Grotere gaten of een gebroken oppervlak wijzen op problemen in de onderlaag. Graaf tot een diepte van 15 cm los en gebroken materiaal uit, eventueel met een houweel. Vul het gat met puin en stamp dit goed aan met een voorhamer of een (gehuurde) pneumatische hamer. Houd voldoende ruimte over voor de asfaltdichter .Breng deze aan en stamp hem aan tot het nieuwe oppervlak gelijk is met de rest van het pad. Rol een wals over de gerepareerde plek en vul optredende verzakkingen verder op. Breng na iedere reparatie over het gehele pad twee lagen asfaltcoating aan.