Activiteiten in Alanya

Strandvolleybal, Handbal en Voetbal
Alanya-kleopatra-strandAlanya heeft ook zijn naam laten horen met zijn internationale sportactiviteiten In het begin van de zomer, eind mei worden er strandvolleybalwedstrijden georganiseerd op het

Kleopatra strand in Alanya. De gemeente van Alanya zet een draagbare tribune op voor 5000 personen op het Kleopatra strand. dat volloopt met binnen en buitenlandse toeschouwers tijdens de strandvolleybalwedstrijde. Alles verloopt in een feestelijke sfeer en de buitenlanders en binnenlanders die uit verschillende streken komen tonen veel belangstelling voor de wedstrijden. De internationale volleybalwedstrijden worden elk jaar met nog meer deelnemers herhaald.

Thriatlon in Alanya
Alanya organiseert 9 jaar lang Thriatlon wedstrijden. Alanya organiseert 2 verschillende Thriatlons. De eerste en de belangrijkste Thriatlon wordt in Oktober gehouden. De tweede wordt in mei gehouden. Hierbij wordt er ook rafting toegevoegd en daarom wordt het ook wel de Rafting Thriatlon genoemd. De atleten die deelnemen, wedijveren elk jaar op een parkuur dat bestaat uit 3km rafting, 13 km bergcrossen en 5 km hardlopen

Thriatlon in Alanya

Waarom Thriatlon?
Alanya organiseert 9 jaar lang Thriatlon wedstrijden Alanya organiseert 2 verschillende Thriatlons. De eerste en de belangrijkste Thriatlon wordt in Oktober gehouden. De tweede wordt in mei gehouden. Hierbij wordt er ook rafting toegevoegd en daarom wordt het ook wel de Rafting Thriatlon genoemd. De atleten die deelnemen, wedijveren elk jaar op een parkuur dat bestaat uit 3km rafting, 13 km bergcrossen en 5 km hardlopen.
19.

In het begin was het gepland als een toeristische show als een bijdrage voor de reklame van Alanya. De Thriatlon van Alanya was de eerste Thriatlon van Turkije die lid werd van de Europese Thriatlon Unie. Bovendien blonk ‘hij. uit bij één van de wedstrijden waar men de grootste prijs kon winnen. De moeite en het geld dat er is in geïnvesteerd is dubbel teruggewonnen. Er wordt geschreven over de organisatie in Europese kranten en tijdschriften. Sommige buitenlandse televisie hebben het over hun eigen atleten die een graad hebben behaald en loven ook de organisatie Elk jaar schrijven belangrijke sporttijdschriften over Alanya. De moeite die er is vervaardigd voor de reclame van Alanya valt hierbij in het niets. Oktober is één van de mooiste maanden van Alanya. Als u tijd kunt vinden dan moet u vooral in Oktober naar Alanya komen. U kunt gemakkelijk een plaats reserveren in hotels en krijgt geen last van de benauwende hitte waar u zomers altijd mee in aanraking komt. U kunt ook de zee ingaan en alle plaatsen bereizen die u zomers vanwege de hitte niet heeft kunnen bezoeken. En het allerbelangrijkste, u wordt getuige van een zeer levendige wedstrijd.

Wat is Thriatlon?
Thriatlon is een sportieve wedstrijd waar achter elkaar wordt gezwommen, gefietst en gerend. De Thriatlon in Oktober bestaat uit deze onderdelen. In die van Mei word rafting toegevoegd. De maten van het Olympische parkuur zijn: zwemmen 1,5 km, fietsen, 40 km, hardlopen 10 km. De organisatie van AIanya Thriatlon neemt de AIanya Triatlon en Tennisclub op zich. In het comité van de Organisatie zijn de burgemeester en het bestuur van de ALTID werkzaam. Het financiële gedeelte van de wedstrijd wordt gecompenseerd door sponsors.

Rafting
U kunt deelnemen aan raftingtoeren, vanuit het centrum van Alanya die naar Dimcayi worden georganiseerd. Ook is er de mogelijkheden dat uw hotel zo’n toer organiseert. Als u de regulateur van Dimcayi passeert, kunt u ook deelnemen aan raftingtoeren die een van de complexen organiseert. Maar Dimcayi geeft niet zoveel plezier als Koprucay. Ga met uw toeroperator of zelfstandig naar Koprucay. Daar kunt u deelnemen aan een van de raftingtoeren die de raftingorganisaties organiseren. Allen zorg er wel voor dat u er vroeg bij bent want elk raftingtoer duurt ongeveer 3 uur.