Autoruit van binnenuit bevroren

Als uw auto buiten ijskoud staat, kan het autoraam niet alleen van buitenaf worden ingevroren, maar ook van binnenuit. Dit gebeurt wanneer de luchtvochtigheid aan de binnenkant neerslaat op het glas. 

In de winter bevroren plakjes van binnenuit – zo kom je van het ijs af

Als er zich al ijs op uw voorruit heeft gevormd, kunt u voorlopig maar weinig doen:

-Eerst kunt u proberen het ijs van de voorruit te verwijderen door uw auto volledig te beluchten. Open alle deuren een paar minuten.
Als dat niet werkt, moet u uw autoruit met de ijskrabber bewerken.

-Schakel bovendien uw auto in en lijn de ventilatie uit met de voorruit. Het wordt ook aanbevolen om er een handdoek onder te leggen, zodat de plank niet al het ijs krijgt.
Het resterende vocht moet dan worden afgeveegd met een droge doek.

Om een ​​bevroren binnenraam in de auto te voorkomen
* Wanneer u uw auto verlaat, laat dan de deuren nog vijf minuten open staan. Hierdoor kan de warme, met vocht beladen lucht ontsnappen. Als je geen tijd hebt, kun je tijdens het rijden de ramen openen.
* U moet ook voorkomen dat er sneeuw of vocht in uw auto komt. De schoenen moeten voorzichtig worden aangetikt na een winterwandeling en de kleding mag niet in de auto worden afgezet. ‘S *Nachts kunt u ook de vloermatten verwijderen en in huis bewaren, omdat ze in het koude seizoen met water worden doorweekt.
*Er zijn ook zogenaamde “Air Dryer” of auto-luchtontvochtigers te koop, die overtollig vocht op zichzelf moeten absorberen. Deze ontvochtigers zijn beschikbaar op Amazon voor ongeveer tien euro per stuk.
*Airconditioning verwijdert ook vocht uit de lucht in de auto. Daarom doet het geen pijn als u het van tijd tot tijd in de winter activeert.

Gebruik nooit een droogmachine in het interieur. Dit ruikt niet alleen vrij onaangenaam, maar is zelfs gevaarlijk voor de gezondheid.
Ook moet u niet werken met extreme warmtebronnen om het autoraam snel weer helder te maken – bijvoorbeeld heteluchtblazer of theelichtjes. Het kan gebeuren dat uw schijf gebarsten raakt.