Baarden en snorren – Geef uzelf een ander gezicht

Een baard of een snor kan een bepaalde vorm van het gezicht of een speciaal onderdeel ervan versterken of juist camoufleren. Hierbij moet wel meteen opgemerkt worden dat het effect juist tegengesteld kan uitvallen, wanneer een baard of snor op een verkeerde manier wordt toegepast.

U moet beginnen uw baardgroei de vrije loop te laten, dat betekent dat u er een aantal dagen wat minder verzorgd uit zult zien. Was gedurende deze periode uw baardhaar grondig en spoel het steeds heel goed uit.

Wees er op voorbereid dat het nieuwe haar erg kan kriebelen en jeuken. Als dit aanhoudt zou u gebruik kunnen maken van een anti-roosshampoo.

Als baarden/of snorharen sterk krullen, kan het haar in de huid teruggroeien. Verwijder ingegroeide .haren voorzichtig met een pincet en dep daarna de huid met een aftershave.

Na zo’n drie weken kunt u beginnen uw snor en/of baard te modelleren. Kies het model zodanig dat het aansluit bij de vorm die uw baard van nature heeft. Een verzorgde, netjes geknipte baard kan bijv. een spits gezicht, een onregelmatige neus en een puntige of weke kin camoufleren.

leidt de aandacht af van een te grote neus, een erg breed gelaat, een te geprononceerde kin, of een opvallend laag voorhoofd.

Veel mannen zullen de voorkeur geven aan een baard in de veronderstelling dat een baard minder aandacht en tijd vergt dan de dagelijkse scheerbeurt. Dat is echter bepaald niet het geval. Vooral een snor en bakkebaarden moeten dagelijks met de schaar of het scheerapparaat worden bijgewerkt. Zorg er daarbij voor dat snoren baardhaar droog zijn, nat haar kunt u niet goed in model knippen.

Baard en snor worden ook sneller vuil dan u zou denken; hanteer daarom tijdens de maaltijd uw servet veelvuldiger dan iemand zonder baard. Snorharen zullen bij het drinken gauw vies worden; houdt u hier vooral goed rekening mee! Het is aan te raden -hoewel mannen daar misschien wat moeite mee hebben regelmatig even in de spiegel te kijken om uw baard en snor te controleren.