Belegde Broodjes

Naast de gebruikelijke puntbroodjes, kadetjes, krentebollen en diverse harde en zachte bolletjes, kunt u met name van sneetjes brood overheerlijke broodverrassingen maken, ideaal als tussendoortje, voor de picknick of wanneer u eens wat minder tijd aan de maaltijd kunt besteden.

Probeer wat verschillende, smakelijke broodsoorten ter beschikking te hebben. Een dubbele-boterham bestaande uit twee soorten brood kan al heel verrassend smaken. Denk hierbij vooral ook aan donker roggebrood, knäckebröd, toost e.d.

Of de sneetjes wel of niet besmeerd moeten worden met boter, hangt vooral af van uw eigen smaak. Ook het verwijderen van de korstjes en het roosteren van brood is een kwestie van eigen voorkeur.

Het broodbeleg is vanzelfsprekend erg belangrijk; aarzel daarbij vooral niet te combineren. uw sandwiches altijd zo kort mogelijk voor het tijdstip van consumptie klaar te maken. Gebruik liever twee dunne plakjes vlees dan één dikke. Geef sausjes en smaakversterkers zo veel mogelijk apart bij de broodjes. Laat uw fantasie de vrije loop! Als duwtje in de rug toch enkele voorbeelden.

Tartaarbroodjes
Tartaar goed vermengen met eierdooier, mosterd, tomatenketchup, mayonaise, tabasco, cognac, fijngehakte ansjovisfilet, zout, peper en gesnipperde ui. Dit mengsel op beboterde toost doen.

Roquefortbroodjes
Twee delen roquefort en één deel boter met een beetje armagnac tot een smeerbare massa verwerken. Op dunne, beboterde roggeof volkorensneetjes doen. Eventueel garneren met geroosterde amandelen, olijven of snippers paprika.
Minisneetjes
Sneetjes wittebrood besmeren met boter, al dan niet ontdoen van de korstjes, beleggen en in kleinere driehoekige stukjes snijden (of omgekeerd) en garneren. Bijvoorbeeld: camembert of brie met gehakte noten; gerookte zalm met uiringen en kappertjes; salami met gevulde olijven, ham met plakjes radijs en ei; selderijsalade met rode kersjes; rauwe ham met meloen bolletjes; tong met sliertjes paprika; kwark met kruiden; emmentaler met plakjes augurk; enzovoort!