Bespaar gas – Met deze tips werkt het

Door goed om te gaan met uw gasverbruik, kunt u niet alleen energie besparen, maar ook veel geld. Onze tips helpen u om kosten effectief te verlagen.

Hoe bespaar ik geld op gasverbruik?

Verkeerd ingestelde kachels, geleverde radiatoren of slecht geïsoleerde ramen leiden tot een hoog gasverbruik. Met een paar eenvoudige tips kunt u het gasverbruik echter verminderen zonder een warm huis of goed eten op te offeren. Sommige van de volgende adviezen zijn speciaal voor huiseigenaren, maar ook huurders kunnen met een aantal tips veel gas besparen.

Huidige gasprijs – gasprijzen vergelijken
Ongeacht hun gasverbruik, kunt u de gasprijzen van verschillende elektriciteits- en gasleveranciers vergelijken met een gascalculator en dus eenvoudig besparen door het gas te veranderen . Aangezien de prijs van aardgas sterk kan fluctueren, moet u alleen rekening houden met gasprijzen voor uw gasvoorziening die prijsstabiel zijn en de langst mogelijke prijsgarantie bieden. Veel gasrekenmachines bieden de mogelijkheid om dit in hun gasvergelijking te overwegen. De aardgasprijs kan verwarmingskosten besparen en een goedkope gasleverancier is een van de eenvoudigste besparingstips die er zijn.

Tip 1: De verwarming

Elke huiseigenaar is verantwoordelijk voor het verwarmingssysteem. U moet er daarom voor zorgen dat uw systeem efficiënt is ingesteld. Gebruik ook moderne ketels waarvan de keteltemperatuur niet te hoog is ingesteld. Vervang altijd oude warmtepompen . Belangrijk: verwarmingsbuizen die naar de appartementen leiden, hebben minder warmteverlies als ze goed geïsoleerd zijn. Een investering op dit gebied lijkt op het eerste gezicht duur en vervangt de gasvergelijking en de zoektocht naar de goedkoopste gasleverancier nog niet. Maar op de lange termijn kunt u veel geld besparen en minder afhankelijk zijn van gasprijzen en uw gasleverancier.

Tip 2: Huisisolatie

Goede warmte-isolatie helpt de warmte in huis te houden. Slecht geïsoleerde wanden kunnen bijvoorbeeld worden beschermd tegen warmteverlies met een isolatielaag. U moet slecht gesloten ramen altijd afdichten of zelfs helemaal vervangen.

Tip 3: Verlaag de kamertemperatuur met slechts twee graden, dan bespaart u al 12 procent energie.

Zelfs als huurder of eigenaar van een appartement kunt u gas besparen. Omdat de kamertemperatuur in veel huizen vaak te hoog is. In de slaapkamer is bijvoorbeeld een temperatuur van 16 ° C voldoende. In andere binnenruimtes wordt een waarde tussen 18 ° C en 20 ° C aanbevolen. Merk ook op dat radiatoren alleen goed zijn als ze niet worden afgedekt. Gordijnen of meubels voor de radiator voorkomen de luchtcirculatie en verhogen daardoor het verbruik. Overigens laat een isolerende folie achter de radiator de warmte niet naar buiten ontsnappen. Veel energie verbruikt ook de continue ventilatie in de winter. Schokventilatie, waarbij de ramen meerdere keren per dag gedurende enkele minuten volledig worden geopend en anders gesloten worden gehouden, is daarom veel goedkoper. Verlaat uw appartement voor een lange tijd, dan moet u de verwarmingstemperaturen verlagen of de radiatoren zelfs helemaal uitschakelen. Dit alles helpt aardgas te besparen en de verwarmingskosten te verlagen.

Tip 4: Bespaar op heet water en kook

Een andere truc: de temperaturen voor het warme water kunnen vaak worden verlaagd. Het water hoeft niet kokend heet te worden uit de kraan. Bovendien is douchen over het algemeen goedkoper in termen van zowel waterverbruik als energieverbruik dan lange badkuipen. Het is waarschijnlijk vanzelfsprekend dat gaskachels niet onnodig hoeven te worden ingeschakeld. Door de juiste potmaat te gebruiken, aangepast aan de grootte van de gasvlam, wordt het voedsel snel heet zonder onnodige energie te verspillen.

Bespaar energie door het gasverbruik te verminderen

Zie je – je kunt leren om goed te besparen! Met onze besparings-tips kunt u veel zelf doen om het gasverbruik in uw huis te verminderen. Dit kan uiteindelijk veel geld besparen. U kunt zich verheugen op de volgende gasfactuur nadat u onze tips voor geldbesparing hebt gelezen. Het huishoudbudget zal er blij mee zijn.