Beste 3 steden voor stedentrips

Magisch Praag
stedentrip-praagPraag, hoofdstad van Centraal-Europese republeik Tsjechie, is een van de mooiste steden van Europa en een ideale bestemming voor een stedentrip. Het historische centrum staat namelijk op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De stad is een groot openluchtmuseum, liggend aan de rivier de Moldau en gebouwd op negen heuvelen. Met meer dan 500 torentjes, het doolhof van smalle steegjes en de prachtige gebouwen doet Praag magisch aan. Maar het uitgaansleven is modern en bruisend. Niet voor niets is Praag de op vijf na meest toeristische stad van Europa.

Bruisend Madrid
stedentrip-madridhet is de grootste stad van Spanje en tevens de hoofdstad. Madrid is met zijn meer dan 3 miljoen inwoners ook nog eens de op twee na grootste stad van de Europese Unie. De gastvrije stad biedt plaatst aan levensgenieters: of dat nu gaat om kunst en cultuurliefhebbers voor de straatjes met de vele restaurants of om de shiopliefhebbers. Handig is dat de drie meest interessante musea van madrid zich op loopafstand van elkaar bevinden. Het Prado Museum bevat ruim 9000 kunstwerken van onder andere Goya, Velazquez, Rubens en Bosch, vezameld door spaanse koningen. Moderne kunst is te zien in het Cntro De Arte Reina Sofia. Het Thyssen Bornemisza museum bestaat voornamelijk uit werken van Picasso, Dali en Mondriaan.

Sprookjesachtige Istanbul
stedentrip-istanbulIn Turkije, op de grans van Europa en Azie ligt Istanbul, voormalige hoofdstad van Romeinse, Byzantijnse en Osmaanse rijken. De stad kent een geschiedenis van zestien eeuwen en dat is goed terug te zien in de vele sprookjesachtige plaiezen, moskeen, musea, kerken en parken die Istanbul rijk is. Maar er kan ook gewinkeld worden in de bazaars en grote, moderne winkelcentra. Shoppen is in deze stad echt een belevenis. Zo ken de grote bazaar meer dan 3000 winkeltjes, 61 straatjes, vele fontienen en twee moskeeen. Deze markt is enorm groot. Heel anders van sfeer is het gebouw Istinye park Istanbul, hier zijn de meest trendy designspullen te koop. Daarnaast is Cevahir Istanbul het grootste overdekte winkelcentra van heel Europa waar je alles kunt kopen wat je maar denkt.