Beste vakantie bestemmingen van Spanje

Spanje staat bekend om zijn tapas, stierengevechten, verschillende fiesta’s, indrukwekkende kathedralen en natuurlijk de siësta in de middaguren.

Andalusië
Één van de warmste streken van Spanje, met een zeer divers landschap, is Andalusië. Deze streek heeft een uitgestrekte kustlijn en in het binnenland zijn de hoge bergen van de Sierra Nevada te vinden. Bekende steden in Andalusië zijn Granada, Sevilla en Malaga.

Granada
Aan de voet van de Sierra Nevada ligt de stad Granada. De stad is beroemd omdat in Granada één van de belangrijkste monumenten uit de Spaanse geschiedenis is gehuisvest. Het Alhambra is een historisch paleis met overblijfselen uit het Moorse tijdperk.

Malaga
Omgeven door de heuvels van Axarquia en de Straat van Gibraltar op 100 kilometer afstand vind je Málaga. Het zonnige Málaga biedt alles wat de doorsnee toerist zoekt; een uitgestrekt winkelcentrum, heerlijke stranden en een veelzijdig uitgaansleven. Een interessante bezienswaardigheid is het Alcázaba, een fort gebouwd door de Moren. Vroeger was het een paleis, nu is het een archeologisch museum.

Canarische Eilanden
De Canarische Archipel bestaat uit zeven bewoonde eilanden, namelijk: Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura, La Palma, Gomera en Hierro. In deze special worden toeristisch gezien de drie meest interessante eilanden behandelt.

Tenerife
Tenerife is met bergtop Pico del Teide het hoogste punt van Spanje. Het kratergebied Las Caliadas Nationaal Park is voor de wandelaar een absolute must. Zo kan er van de Pico del Teide gewandeld worden naar de andere vulkaan. de Pico Viejo. Het landschap heeft veel weg van een maanlandschap. Tenerife diende dan ook vaak als decor voor internationale films. zoals Planet of the Apes.

Gran Canaria
Gran Canaria is het populairste Canarische Eiland onder strandliefhebbers. Gran Canaria heeft een constant klimaat. met nauwelijks merkbare verschillen tussen de zomer en de winter wat het eiland het hele jaar door aantrekkelijk maakt voor toeristen.

Lanzarote
De vulkanische oorsprong van de Canarische Eilanden is het duidelijkst te zien op Lanzarote. Lanzarote wordt ook wel ‘de zwarte parel van de Canarische Eilanden’ genoemd. Puerto del Carmen en Playa Blanca zijn de twee belangrijkste toeristische steden.

Costa del Sol
De Costa del Sol is de kuststrook van Andalusië. Met een lengte van 600 kilometer bevindt de Costa del Sol zich in drie provincies: Málaga, Cádiz en Granada. De Costa del Sol is de kust met het grootste aantal zonuren in Spanje. Hier komt de naam ‘Costa del Sol’ ook vandaan. Deze Costa is toeristisch gezien sterk ontwikkeld en is uitgegroeid tot één van de meest geliefde Costa’s van Andalusië voor zonen strandaanbidders.