Besturingssysteem Android

Android is een besturingssysteem voor draagbare kleine computers, met name voor tablets en smartphones. Het woord komt uit het Grieks en betekent eigenlijk een robot die eruitziet als een mens. Android is geen robot, maar bestuurt apparaten zoals telefoons en tabletcomputers.Deze apparaten hebben schermen die u op de hoogte stellen wanneer u ze met uw vinger aanraakt. Het wordt het “aanraakscherm” genoemd, in het Duits als “aanraakscherm”. Je doet wat je normaal zou doen met een muis met je vinger.

Wat doet Android?

Android is verantwoordelijk voor het laten werken van alle andere programma’s (apps) op het apparaat. Het wordt besturingssysteem genoemd omdat het nodig is voor de werking van de andere programma’s op het apparaat. Hiermee kunnen we de apps op het apparaat vinden, starten en stoppen.

Android zorgt er ook voor dat het scherm op onze vingers reageert en laat ons het apparaat bellen. Het laat ons op het scherm zien wat apps doen en laat ons geluiden en muziek horen. Dit deel van Android wordt een “gebruikersinterface” genoemd: gebruikers zijn wij mensen en via de interface kunnen we contact maken met de computer eronder.

Android is niet de enige interface voor kleine computers. Het Apple-bedrijf heeft een eigen apparaat gebouwd voor hun apparaten: iOS, spoken egg-O-Es. En het bedrijf Microsoft heeft ook zijn eigen: Windows

Hoe ziet Android eruit?

Op een apparaat met Android ziet u een kleurrijk gebied met verschillende tekens, ook wel symbolen genoemd. Het gebied wordt het startscherm of “startscherm” genoemd, dat wil zeggen “startscherm”. U kunt altijd terugkeren naar deze startpagina om uw weg te vinden op het apparaat.

Als u de pictogrammen op de startpagina aanraakt, worden verschillende programma’s en opties van het apparaat geopend, bijvoorbeeld de camerafunctie met het camerasymbool. U kunt schakelen tussen verschillende weergaven en pagina’s met uw vinger door “te vegen” zoals in een klein boek. Er zijn ook tekenen om u één pagina, startpagina of een lijst met alle gebruikte apps terug te krijgen.

Onderdeel van Android is een soort bedrijf waar u apps, games, muziek of elektronische boeken op het apparaat kunt krijgen. In Android wordt dit “Play Store” genoemd. Sommige apps kosten niets, voor andere moet je geld betalen.

Het bord voor Android is een kleine groene robot. Er zijn veel Android-apparaten ter wereld, meer dan een miljard. Android is ontwikkeld door het bedrijf Google, maar staat op veel apparatenfabrikanten van telefoons of tablet-pc’s vanaf het begin op de apparaten erop. Er is het programma sinds 2008.

Is Android altijd hetzelfde?
Het teken voor Android is de Android-robot. Hier kun je hem zien met een Lolli, wat staat voor de versie Android 5.0.

Android is altijd een beetje verbeterd en komt uit in een nieuwe versie. Dit gebeurt bijna elk jaar. Deze versies bellen altijd naar Google voor snoep.

Het is belangrijk om altijd de nieuwste versie op uw telefoon of op uw tabletcomputer te krijgen. Deze versie werkt niet alleen beter. Het is ook belangrijk voor de veiligheid, zodat vreemden van buitenaf niet iets slechts kunnen doen.