Boottochtjes in Alanya

De toerbootjes, die vanuit de haven van Alanya uitvaren, bereizen het schiereiland via het oosten naar het westen, en varen onderweg bij de grotten langs. Kleine bootjes kunnen in sommige grotten invaren. De toer last een zwempauze in bij het Kleopatra strand en gaat dan weer verder

Boottochtjes naar de fosforgrot, de grot van de Geliefden en de Piratengrot
Als men het historische schiereiland, de Rode toren, de scheepswerf, het kasteel van Alanya via de zee wilt bereizen dan kunt u deelnemen aan de boottochtjes vanuit de haven, Tijdens deze reis zal uw boot bij 3 grotten langsgaan, Als eerste de Piratengrot. De grot heeft een breedte van 10 meter en heeft een ingang van de hoogte van ongeveer 5 meter, Men kan er met een klein bootje er gemakkelijk invaren. In de grot strekt zich een gang uit waar het water eindigt en waar u een schouwspel van kleurige stenen kunt bewonderen. Daar kunt u in het huiveringwekkende, koele en donkere water zwemmen.

Uw boot keert vanuit de uithoek van Cilvarda (uiteinde van het schiereiland) in de richting van Antalya. Daar krijgt u het 250 meter hoge kasteel, wat verderop de Byziantiumse kerk. het Rijksmunt en de stadswallen te zien. Naar de kerk de omgeven gebouwen en het midden van het kasteel kan men via een paadje afdalen. Dit kost wel een beetje moeite. De tweede grot waar uw boot halteerd is de grot van de geliefden. De grot heeft 2 ingangen van een lengte van 72 meter De ingangen komen allebei uit op de zee. De hoogte van de ingang is niet geschikt voor boten om er in varen.
Nadat u de eerste ingang passeert. als u naar het westen vaart, komt u de tweede ingang van de grot van de Geliefden tegen. Daarna komt de Fosfor grot in zicht De boten kunnen deze grot wel invaren. Wanneer men er binnenvaart weerschijnt er vanuit de diepte fosforistische verschijningen. De grot heeft zijn naam aan deze verschijningen te danken. Het is heerlijk om in dit water te zwemmen waarin een kleurig schouwspel weerschijnt vanuit de diepte. Tijdens de boottocht kunt u de verschillende plaatsen aanschouwen die u al eerder heeft bezocht. ( zoals de Adam Atacagi toren). De tocht eindigd bij het Damlatas strand Het Strand met zijn goudgele zand is erg populair. Als u wilt kunt u daar de boot verlaten, of terugkeren. Deze keuze laten wij aan u over.