Bouwpakket Douche

Verscheidene fabrikanten bieden een aantal typen inbouwdouches aan. Deze zijn vooral bedoeld voor oudere huizen met een beperkte sanitaire inrichting of bieden een relatief goedkope mogelijkheid voor het installeren van een extra douche in logeeren kinderkamer.

Bij de aankoop van zo’n bouwpakket dient men op uiteenlopende dingen te letten. In de eerste plaats is het zaak de beschikbare ruimte zorgvuldig op te meten en de maten te vergelijken met die van het aangeboden inbouwpakket. Even belangrijk is het, na te gaan of naar de voorziene plaats zonder al te hoge kosten warmen koudwaterleidingen kunnen worden gelegd en een afvoer kan worden geïnstalleerd. Vraag daarvoor offerte bij een loodgieter. Informeer bij hem, of bij een handel in sanitair, ook naar de beschikbaarheid van een douchebak van de juiste afmetingen.

Let er vervolgens op dat het aangeboden bouwpakket compleet is. Het moet niet alleen schuifof vouwdeuren en zijwanden bevatten maar ook de rails en profielen waarin ze bevestigd kunnen worden, materiaal om ze waterdicht af te sluiten, ander montagemateriaal, etcetera. En niet te vergeten: koop nooit een inbouwpakket indien het niet is voorzien van een garantie en een duidelijke, uitvoerige handleiding voor de installatie.