Bremen

Bremen is een stad in Noord-Duitsland met ongeveer 560.000 inwoners . Het is gelegen aan de Weser in de buurt van de Noordzee en bestaat al ongeveer 1200 jaar als handelsstad . Dankzij de haven , zoals in Hamburg, hebben veel handelaren al in de middeleeuwen gehandeld . Vroeger waren er veel scheepswerven waar schepen werden gebouwd. Maar de meeste werven zijn vandaag gesloten omdat andere werven, vooral in Azië, hun schepen goedkoper hebben gebouwd .

Samen met de stad Bremerhaven aan de Noordzee vormt Bremen ook een eigen staat , zoals Hamburg of Berlijn . In Bremen zijn er veel oude huizen en gebouwen, vooral bekend zijn de kathedraal , het stadhuis en de Roland Roland. Dit is een grote ridderfiguur met zwaard en schild.

In het Übersee-museum van Bremen zijn veel dingen te zien die reizigers uit andere delen van de wereld eerder brachten. Een museum niet alleen voor kinderen is ook het “universum”. Daar kun je veel dingen zelf proberen.

Uit Bremen komt ook het sprookje van de Bremen Town Musicians. De gebroeders Grimm schreven het ongeveer 200 jaar geleden op in hun collectie. Daarom is er ook een monument voor de stadsmuzikanten van Bremen in het stadhuis.