Citroen C3 DS3 e-Hdi: Geen wegenbelasting en geen BPM

Citroen introduceerd de nieuwe e-Hdi motor op de C3 en de DS3. De innovatieve technologie gekoppeld aan de bekende Hdi motor zorgt voor een zeer lage CO2 uitstoot (resp. 93 en 95 g/km). Dit betekent dat u geen wegenbelasting en geen BPM hoeft te betalen, en bij lease profiteert van slechts 14% bijtelling.
Citroen C3

De C3 1.6 e-Hdi Dynamique Airdream is er vanaf €15.990 en is voorzien van o.a. airconditioning, centrale vergrendeling en cruise control met snelheidsbegrenzer.

De C3 1.6 e-Hdi So Chic Airdream is er vanaf €18.490 en is voorzien van o.a. airconditioning, centrale vergrendeling en cruise control met snelheidsbegrenzer, EPS en LED daglichting.

Beide e-Hdi modellen zijn voorzien van energielabel A en mogen ze het vernieuwd label dragen.

Hoe werkt de e-Hdi technologie?

De e-Hdi uitvoeringen van de C3 en DS3 zijn o.a. voorzien van:

– Micro-hybride technologie (terugwinning energie).
– De tweede generatie Stop & Start technologie
– Een handmatige versnellingsbak met geoptimaliseerde overbrengingsverhoudingen.
– Speciale Michelin banden met een zeer lage rolweerstand
– En een Pack Aerodynamica

De tweede generatie Stop&Strat laat de motor automatisch afslaan op het moment dat de auto in zijn neutraal staat en de koppeling niet bediend is. Bij het intrappen van het koppelingspedaal zal de motor gestart worden. Nog voor de eerste versnelling kan worden ingelegd is de motor alweer aangeslagen. Het systeem maakt gebruik van een speciale dynamo die de motor zal starten binnen 400 miliseconden. Andere voordelen van het gebruik van de dynamo zijn dat het systeem vrij is van bijgeluiden en trilling. Dit komt het comfort van de inzittenden te goede.

nieuwe Citroen C3

 Het Stop&Start systeem is uitgerust met een micro-hybride technologie. Door deze technologie wordt er energie opgeslagen op het moment dat het gaspedaal wordt losgelaten op wanneer de auto vertraagd. De micro-hybride technologie slaat de energie op in een super condensator die gebruikt wordt om het voertuig weer te starten. Op deze manier blijft de capaciteit van de accu gereserveerd voor de standaard functies van de auto en hoeft deze niet extra opgeladen te worden.


Kijk op Citroen.nl voor meer info