Cyclamen verzorgen

In Turkije en Griekenland komen bijvoorbeeld cyclamen in het wild voor. Hier zijn de sierlijke kleine bloeiende planten te vinden op veel vensterbanken en genieten van ononderbroken populariteit. Geen wonder, want de zorg van de cyclaam is niet bijzonder duur. Toch wordt men regelmatig beloond met veel mooie bloemen.
Cyclamen verzorgen

Cyclamen hebben tijdens de bloei voldoende water nodig, maar vermijd wateroverlast (belangrijk in de zorg voor cyclamen). Wanneer je je cyclamen water geeft, plaats je de pot gewoon in een onderzetter of kom, giet je water op kamertemperatuur en laat de cyclamen water opnemen. Dan wordt het terug in zijn pot gezet. Het gieten van boven houdt niet erg van cyclamen.

Voor cyclamen is een zo helder mogelijke locatie zonder felle zon ideaal. Hoewel het uit de Middellandse Zee komt, is het een van de weinige planten die geenszins tevreden is met hoge temperaturen. Ideaal zijn ongeveer 15 ° C tot 20 ° C, zonder grote temperatuurschommelingen. Ideaal is een plaats bij het raam van een slechts licht verwarmde kamer. Natuurlijk gedijen cyclamen goed in de woonkamer. Alleen direct zonlicht of een locatie op de kachel moet worden vermeden.