Dagelijks terugkerende gezichtsverzorging

Met de verzorging van uw (gezichts-) huid kunt u niet vroeg genoeg beginnen. Vroeger kwam huidverzorging meestal pas ter sprake wanneer de huid zichtbare mankementen vertoonde. Tegenwoordig huldigt men de stelregel, dat een goede verzorging de veroudering en verslechtering van de huid sterk kan verminderen.
Bij de juiste behandeling van de gezichtshuid komen achtereenvolgens vier fasen aan de orde: reinigen, opfrissen, beschermen, voeden.

Reinigen
Het gezicht dient tweemaal per dag grondig gereinigd te worden: ‘s morgens (om afscheidingen van de huid te verwijderen) en ‘s avonds (om vuil, transpiratie, make-up weg te nemen). Kies hiervoor goede, aan uw situatie aangepaste middelen, die uw huid niet irriteren.

Opfrissen
Een lotion of tonic zal na de wasbeurt uw gezicht weldadig verwennen, het PH-gehalte en de natuurlijke zuurgraad van uw huid zal versneld weer in evenwicht gebracht worden. Kies hierbij nooit een produkt op basis van alcohol.

Beschermen
Vooral als u wat ouder bent, heeft de gezichtshuid extra bescherming nodig, omdat de huid dan droger en gevoeliger wordt. Het lage vochtgehalte moet gecompenseerd worden door een beschermende dagcrème, die dan tevens tegen schadelijke UV stralen beschermt.

Voeden
U voedt uw huid door middel van nachtcrèmes, die vetter zijn dan dagcrèmes en het beste werken wanneer uw huid ontspannen en in rust is. Bij een erg vette huid ‘s nachts liever een normaliserende dagcrème gebruiken.

Geef een reactie