De hoofdstad van Hongarije: Boedapest

Boedapest is de hoofdstad en de grootste stad van Hongarije . Het bestaat sinds 1873, toen verschillende steden verenigd waren in één, Buda, Óbuda en Pest. Kelten woonden daar ongeveer 2400 jaar geleden op de Donau . De Romeinen stichtten toen een kamp voor hun leger . Bovendien werd een klein stadje gebouwd in de 1e eeuw na Christus : Óbuda, wat oude Buda betekent.

Tijdens de migratieperiode kwamen Slaven naar het gebied. Ze stichtten een plaats aan de andere kant van de rivier , aan de westkant. Er waren waarschijnlijk veel grotten in de heuvels: Pest noemt de Slaven een grot.

De Hongaren kwamen pas in het jaar 900 na Christus aan. Ze bouwden een kasteel op de heuvel van Boeda. In 1361 maakten de Hongaren uit Buda de hoofdstad van hun koninkrijk . Maar in de jaren 1800 werd Pest een belangrijkere stad. In die tijd woonden er nog veel Duitsers in de steden.

Vandaag heeft Boedapest bijna twee miljoen inwoners . Ongeveer elke vijfde Hongaar woont in de hoofdstad. In de stad met elf bruggen zijn er veel bezienswaardigheden . Elk jaar bezoeken vier en een half miljoen toeristen Boedapest.