De nieuwe BMW X3

de nieuwe BMW X3Niet alleen voor meer rijplezier: BMW EfficientDynamics staat voor intelligente maatregelen die het verbruik en de emissie aanzienlijk reduceren en tegelijkertijd de rijprestaties van de BMW X3 nog verhogen.
Meer Het principe is eenvoudig: vermijd verliezen en benut de energie maximaal – met Brake Energy Regeneration. Want met uitrollen en remmen wordt de accu opgeladen met de energie waarmee de BMW X3 eerst heeft geaccelereerd. Daar komen andere innovaties bij, zoals bijvoorbeeld de elektromechanische stuurbekrachtiging, de banden met verlaagde luchtweerstand en een uitgekiende aerodynamica. De motoren van de BMW X3 leveren met de gepatenteerde Twin Scroll turbocompressor en de directe benzine inspuiting respectievelijk common rail voor de diesels meer vermogen en verbruiken minder benzine.
Minder CO2-emissie, meer rijplezier: dat is BMW EfficientDynamics.

de nieuwe BMW X3 InterieumHet was mijn bedoeling de nieuwe BMW X3 een krachtige uitstraling te geven. Het spel van licht en schaduw op het plaatwerk accentueert zijn vorm en toont onmiskenbaar BMW X karakter.“ Erik Goplen, exterieur-ontwerper BMW X3.

Sports en Activity. Dat zijn de kenmerken van de BMW X3. Het is een auto die u alle bewegingsvrijheid geeft. En bovendien de mogelijkheid om onder alle omstandigheden en op elke ondergrond veilig en comfortabel te genieten.
Meer Waar anderen aan de grens van hun mogelijkheden zijn, zien wij nieuwe oplossingen. De BMW X3 is consequent doorontwikkeld om wendbaarheid met stabiliteit – en dynamiek met comfort te verenigen. En dat begint aan de basis met een grote spoorbreedte, een doordachte five-link achteras en de intelligente vierwielaandrijving xDrive. Het gaat verder met opties als Dynamic Damper Control en BMW Performance Control. En met Driving Dynamic Control is het einde nog lang niet in zicht …
Met de optionele variabele sport steering blijft u met hoge snelheden altijd exact sturen. Toch is het van aanslag tot aanslag maar twee stuurwielomwentelingen. De clou: een directe stuuroverbrenging rond de middenstand, een lagere overbrenging voor de rest. Daarbij zorgt Servotronic met snelheidsafhankelijke bekrachtiging voor prima feedback.
In samenspel met deze innovatieve technologieën is het Sports Activety Vehicle BMW X3 ontstaan. Wendbaar in de stad en in scherpe bochten, comfortabel en veilig op de slechtste ondergronden. En bovendien koersvast en stabiel bij hoge snelheden.

de nieuwe BMW X3
Niet alleen meenemen wat mee moet, maar wat u mee wilt nemen. De BMW X3 geeft u daarvoor alle ruimte.
Meer Wat is een perfect zomers uitstapje? Het begint met een koelbox isotone dorstlessers in de bagageruimte. Het 12 volt stopcontact zorgt ervoor dat de inoud koel blijft. Klap de in de verhouding 40 : 20 : 40 deelbare achterbank om – zo is de bagageruimte van 550 naar 1.600 liter te vergroten. Zet uw BMW mountainbike vast aan de bevestigingsogen en laat u zich door het navigatiesysteem naar die prachtige fietsroute die u laatst op internet heeft gevonden brengen. Bij aankomst alleen de fiets uitladen, waardevolle spullen blijven in de tweede bagageruimte onder een klep aan het zicht onttrokken.
’s Winters zorgt het ski- en snowboardfoudraal ervoor dat vier paar ski’s of drie snowboards veilig en schoon mee kunnen. En dan is er nog ruim plaats voor drie passagiers die na een dag wintersportplezier de royale zitruimte zeker zullen waarderen. Evenals de vele andere functionele details in het interieur van de BMW X3.
Onderweg nog snel even het laatste nieuws opvragen en het weer op uw bestemming checken? Met de webbased dienstverlening van BMW ConnectedDrive heeft u in uw BMW X3 een voorsprong op elk gebied.
Meer Plan uw route rustig thuis met Google Maps, van uw vertrekpunt tot uw bestemming en met alle tussenstops. En stuur het resultaat met Google Send-to-Car van BMW Assist naar uw BMW X3. Klaar. In uw auto neemt het navigatiesysteem deze gegevens met een simpele klik over. En met actieve routebegeleiding kunt u ter oriëntatie beelden van uw bestemming door Google Service Panoramio laten zien.
de nieuwe BMW X3 achterbankenOm ervoor te zorgen dat u uw bestemming niet alleen snel maar ook goed geïnformeerd bereikt, houden services van BMW Online als nieuws, beurskoersen en het weer u onderweg goed op de hoogte. Steeds actueel en naar uw interessegebieden samengesteld. Informatie als nieuws en weerberichten kunt u met de voorleesfunctie ook via de luidsprekers van het audiosysteem beluisteren.
Eenmaal aangekomen, vindt Google Local Search via BMW Online bijvoorbeeld de culinaire hoogtepunten in de nabije omgeving. U kiest uit een lijst met aanbevelingen en het navigatiesysteem brengt u er direct naar toe.

Eén seconde en 28 meter: zo lang duurt het om uw blik van de weg af te wenden en “100” van de snelheidsmeter af te lezen. Het Head-Up Display van BMW ConnectedDrive projecteert de rijsnelheid en de navigatieaanwijzingen direct in het gezichtsveld van de rijder – zodat u het belangrijkste altijd als eerste kunt zien.
Meer Bijvoorbeeld dringende waarschuwingen en de voorgekozen snelheid van Dynamic Cruise Control. De high-guiding functie van het navigatiesysteem maakt lastige manoueuvres met een overzichtelijke weergave van het verloop van de weg een stuk eenvoudiger.
Het virtuele beeld wordt op de voorruit geprojecteerd en is onder alle lichtomstandigheden goed afleesbaar. Om de weergave altijd op ooghoogte van de rijder te kunnen zien, is het Head-Up Display van de BMW X3 in hoogte verstelbaar. Belangrijke informatie is zo sneller te zien, zonder de blik van de weg af te wenden. Kijk op bmw.nl voor meer info