De nieuwe VW Sharan

De nieuwe Sharan verenigt alles wat u van een all-rounder mag verwachten. Een zuinige, ruimtelijke, multifunctionele en betrouwbare MPV. Een stijlvol en elegant design met een flexibel en intuïtief aan te passen interieur voor alledaags gebruik én comfort.

Het merklabel BlueMotionTechnologies is een bundeling van alle technologie die Volkswagen te bieden heeft om brandstof te besparen, uitstoot van CO2 te verlagen en minder fijnstof en stikstofoxiden uit te stoten. De basis wordt gevormd door energiezuinige en schone technieken die nu al de basis vormen voor alle Volkswagen-modellen. Voorbeelden hiervan zijn de compacte 1.4 TSI-benzinemotor op de Sharan, de 2.0 TDI dieselmotor met BlueMotion Technology , maar ook de DSG-7 transmissies, die voor een extra brandstofbesparing zorgen.

Veilig.

De Sharan is overal op voorbereid. Talrijke veiligheidssystemen zoals het Elektronisch Stabilisatie Programma (ESP) helpen doelgericht in kritieke situaties. Het systeem herkent zulke omstandigheden sneller dan de snelste bestuurder en zorgt er binnen enkele milliseconden voor dat uw Sharan op koers blijft. Dit gebeurt door middel van gecoördineerde ingrepen in het rem- en motormanagementsysteem. Een ander belangrijk bestanddeel van het actieve veiligheidsconcept zijn de koppelstabilisering en het antiblokkeersysteem (ABS) met remassistent die uw remweg tot een minimum beperken.

Groot licht
Als de auto met grootlicht rijdt, registreert een camera permanent de lichten van vooroprijdend en tegemoetkomend verkeer. Aan de hand van deze gegevens worden het lichtbereik en de lichtop brengst automatisch aangepast. Om de actieve veiligheid te optimaliseren wordt de rijbaan dus in breedte en lengte slechts in die mate verlicht dat andere weggebruikers nooit verblind worden.

Het alarm ‘Plus’ systeem beveiligt uw Sharan door middel van ultrasone interieurbeveiliging, back-up hoorn en afsleepbescherming.
De Sharan 4Motion zal vanaf volgend jaar leverbaar worden.

Voldoende ruimte

Ruimte zegt op zich weinig als u er niet flexibel gebruik van kunt maken. De Sharan is standaard voorzien van vijf aparte stoelen en als meeruitvoering zijn er extra stoelen verkrijgbaar. Dankzij de schuifdeuren links en rechts achter, kunnen alle passagiers gemakkelijk in- en uitstappen.

Dankzij het Easy Fold systeem verandert u met enkele eenvoudige handelingen het luxe interieur in een ruime bagageruimte. De rugleuningen van de stoelen op de tweede en derde zitrij kunnen namelijk volledig worden neergeklapt, tot een gelijkvloerse laadruimte. Kent u één auto die veelzijdiger omgaat met ruimte?

Innovatief

Het Park Assist systeem beschikt over een parkeerwaarschuwingssignaal aan de voor- en achterzijde. Daarnaast detecteert de Park Assist bij fileparkeren of achteruit parkeren, zelf of er voldoende ruimte is om zelfstandig in te parkeren. Het enige wat u hoeft te doen is gas geven en remmen en de auto stuurt zich helemaal vanzelf in.

Geef een reactie