Dit maakt sporten leuk, zelfs bij slecht weer!

Heb je geen motivatie om te sporten bij slecht weer? Het is koud en nat buiten. De grijze wolken aan de horizon verpesten je humeur helemaal! Misschien blijft u liever thuis en brengt u uw tijd comfortabel binnen door. Maar hoe kun je ondanks de natte kou enthousiast worden over sport? Hier zijn enkele nuttige tips voor motivatie!

Pas op voor de juiste kleding:
Je kijkt uit het raam: het is nat en winderig! Nu heb je een interne discussie met jezelf, of het de moeite waard is om op zo’n dag de natuur in te gaan! Koud en nat zijn vijanden van atletische motivatie. Tegen deze innerlijke weerstand kun je jezelf verdedigen met de juiste kleding!

In ongunstige weersomstandigheden is speciaal functioneel ondergoed erg belangrijk. Het is ademend, voelt comfortabel aan op de huid en houdt je warm. Bovendien droogt het snel en houdt het zweet in verschillende lagen stof weg van het lichaam. Bovenop draag je een lang lopend shirt en een waterafstotend vest of jas, die je beschermt tegen vocht. Dit uienprincipe gaat over het kunnen trekken van de tops (zoals een vest of jas) als het te warm voor je wordt. Een langlopende broek zorgt ook voor de nodige warmte. Als het bijzonder koud is, kun je zelfs je toevlucht nemen tot een thermo-running broek!

Als het gaat om buitensporten op bewolkte dagen, denk dan aan een pet of pet, afhankelijk van de temperatuur, om de oren of het hoofd te beschermen, en een sjaal, als je gevoelig bent voor de nek. Sommigen hebben ook handschoenen nodig omdat ze erg koud aan de handen zijn. Vergeet ook warme (bij voorkeur merinowol) lange functionele sokken om je voeten droog en warm te houden.

Waterdichte schoenen zijn geweldig in natte en koude omstandigheden:
De best passende buitensportschoenen die de voeten warm en droog houden zijn Goretex. In deze schoenen is sporten zelfs in de regen leuk! Als je geen Goretex-schoenen hebt, kun je je hardloopschoenen ook water- en vuilafstotend maken door de buitenkant van de schoenen te impregneren met een speciale spray. Je hardloopschoenen moeten het beste een gripzool hebben, zodat ze niet constant in de natte slip. Met de juiste schoenen is er geen slecht weer!

Zelfs de juiste muziek verbetert de slechte weersgesteldheid tijdens sporten:
Bij slecht weer kan mooie, positieve muziek in sporten uw beste motivator zijn: het kan emoties oplossen, ongenoegen verlichten en uw humeur weer verhogen. Bovendien kan de juiste muziek zo effectief zijn dat het je atletische prestaties verhoogt. Muziekdoping zorgt ervoor dat je je vaak geïnspireerd voelt en versnelt. Persoonlijk gebruik ik Spotify graag in de sport. Op Spotify kun je je eigen liedjeslijsten voor de sport maken en buiten spelen tijdens het sporten.

Zoek een trainingspartner:
Er zijn verschillende redenen waarom een ​​trainingspartner veel helpt, vooral bij slecht weer! Ten eerste, als u een trainingsmaatje hebt, hebt u samen trainingssessies. Daarom kun je je trainingspartner niet zomaar op een regenachtige dag zetten wanneer je een trainingssessie hebt gepland. Met een trainingspartner verandert de slechte motivatie plotseling in een gemeenschappelijk doel, dat gemakkelijker samen kan worden bereikt. Het heeft ook een beetje vriendelijke concurrentie, die je aanspoort. Als je niet thuis blijft en jezelf overwint, zul je samen vooruitgang boeken! Samenwerken, lachen en grappen maken en elkaar ondersteunen, verhoogt ook je sportplezier en verbetert je gezamenlijke training enorm.

Zoek een ideaal gebied om te sporten:
Het is ook de moeite waard om van tevoren een geschikt gebied te vinden, dat u tegen slechte weersomstandigheden tijdens het sporten zal beschermen. De beste plaats voor uw outdoor workout zou zijn een park of een bos waar bomen wind en regen kunnen beschermen. Frisse lucht door de omringende bomen zorgt voor nog meer kracht tijdens de training!