Douchekop

Een douchekop kan verstopt raken door kalkaanslag. Schroef hem dan met een of twee waterpomptangen van pijp of slang; bescherm daarbij het chroom of plastic met een dikke doek. Haal de kop zo nodig uit elkaar en leg de onderdelen een nacht in de azijn. Borstel en spoel ze schoon; prik de gaatjes open met een naald of een houten prikker.

Moderne douchekoppen (en ook -slarlgen en andere onderdelen van een douchegarnituur) zijn voorzien van rubber of kunststof ringen, die de aansluitingen na het vastschroeven waterdicht maken.
Een vaste douchekop kan door een handdouche met slang worden vervangen door tussen pijp en slag een verdeelstuk aan te brengen. De aansluitingen zijn vrijwel altijd voorzien van afsluitringen, zodat de montage ervan uiterst eenvoudig is. Voor het installeren van een handdouche in een bad met vaste kraan dient deze laatste gedemonteerd te worden en vervangen door een type met handdouche-aansluiting. Daarvan zijn vele modellen in de handel. Voor het aansluiten van de nieuwe kraan is vaak wèl speciaal pakkingmateriaal nodig. Informeer bij de leverancier.

Merken:
Grohe