Een koffer inpakken

Pak een koffer in de volgende volgorde: broeken onderin, daarop dikke jurken, jasjes en rokken; dan sweaters, dassen, bloezes en dunne jurken. Vul hoekjes op met ondergoed. Vouw jasjes als volgt op: knoop ze dicht, leg ze ondersteboven met de kraag tegen de onderkant en de mouwen aan de voorkant over elkaar gevouwen.

Doe schoenen en zware voorwerpen onderin de koffer, aan de achterkant. Stop ze vol met sokken of kousen. Leg vloeipapier of plastic zakken in de vouwen, mouwen en schouders van jurken en jassen. Leg broeken languit, met de plooien op elkaar of vouw ze in drieën. Vouw een wijd jak tot een driehoek, met de zijkanten naar binnen. Vouw rokken in tweeën en jurken in drieën -de eerste vouw boven de zoom en de tweede in de taille. Automobilisten hangen kwetsbare kleren wel in de auto op.

Vervoer vloeistoffen als shampoo in plastic flesjes die niet lekken, vul ze voor driekwart. Doe het toiletgerei voor de zekerheid nog in een plastic toilettas. Neem in vliegbagage geen spuitbussen of gasaanstekers mee.

Doe aan elke koffer een label met uw naam, adres en telefoonnummer. Doe riemen om koffers die per vliegtuig worden vervoerd; als deze een afstekende kleur hebben is de bagage naderhand gemakkelijk te herkennen.