Een veilige trap

Trappen, die door jarenlang gebruik zijn uitgelopen of glad geworden, leveren voortdurend gevaar op.
Men moet daarom de reparatie niet op de lange baan schuiven, maar er zo snel mogelijk mee beginnen. Zowel voor houten als stenen trappen bestaan er eenvoudige methoden en praktische hulpmiddelen, waarmee u het euvel kunt verhelpen. Vooral bij houten trappen is met wat moeite en meubelmakerskunst veel op te lossen. Tree voor tree ziet de trap er na afloop van de opknapwerkzaamheden weer goed uit.
Traptreden moet u ook bijwerken, wanneer u de trap later wilt bekleden. Het kleed bedekt de beschadigingen wel, maar daardoor is het gevaar voor uitglijden en struikelen niet geweken, maar eerder nog vergroot.
Met wat tijd en materiaal kunt u ook een onveilige trap repareren.
Erg geschikt voor houten en stenen trappen: textielplakband met antislip oppervlak. De ondergrond moet ontvet en de band volgens de gebruiksaanwijzing vastgeplakt worden.

Veilige stenen trappen. De treden met polyesterkunsthars bestrijken en, voordat de hars verhardt, fijn zand erop strooi-en. Zo krijgt u een schuurpapierachtig, antislip oppervlak.

Spijker tegen de trede een strip die gelijk met de bovenkant van de tree ligt. U kunt zo gemakkelijk de uitgeholde plaatsen netjes met kunsthars opvullen en vlak schuren. Voor houten trappen zijn vooral messing- of aluminiumprofie-len geschikt. Ze worden om de 10-15 cm geschroefd. Met kunststofpluggen kunt u ze ook op stenen treden bevestigen.