Eenvoudige kerstkoekjes bakken

De woonkamers worden verlicht door kerstverlichting en kaarsen, met vrolijke kerstmuziek op de achtergrond en een onweerstaanbare geur van versgebakken koekjes die uit de keuken stromen. Wat is er mooier dan genieten van de kersttijd met je geliefden en heerlijke kerstkoekjes knabbelen met een warme kop punch? Hier vindt u een kleurrijke verscheidenheid aan eenvoudige koekjesrecepten.

Iedereen kan koekjes bakken! Het hoeven niet altijd ongebruikelijke creaties te zijn. De eenvoudige recepten smaken meestal het beste. Het deeg met kaneel wordt snel gekneed en smaakt hemels! Bij het uitsnijden en decoreren van de cookies kun je super kids integreren. De kleintjes kunnen hun fantasie de vrije loop laten en zullen veel plezier hebben met het bakken van koekjes. Zo wordt bakken een gezinsactiviteit! Met dit recept voor koekjesrecept kun je ook heerlijke koekjes bakken zonder een ei.
We hebben voor u onze favoriete recepten voor snelle kerstkoekjes samengesteld. Laat je inspireren en geniet binnenkort van heerlijke vanillekipper, notenmakarons, kaneelsterren, Hildabrötchen, peperkoek, chocoladepralines en vele andere kerstkoekjes.

Hier vindt u ook geweldige recepten voor vegan koekjes. Probeer de eenvoudige bananenkoekjes van havermout of geniet van de veganistische amandelkokospralines. Als je zonder een slecht geweten wilt snoepen, kun je ook gezonde koekjes bakken. Deze vegan mueslikoekjes zullen iedereen verrukken.

Tips voor het bakken en bewaren van koekjes

Naast onze recepten hebben we ook een paar algemene tips om bakkoekjes gemakkelijker te maken. Als je koekjesdeeg te plakkerig is en overal blijft plakken wanneer je het uitrolt, dan kun je gewoon een stuk huishoudfolie onder en over het deeg leggen. Het is dus supergemakkelijk uit te rollen met de deegroller.

Als je van verschillende soorten kerstkoekjes houdt, maar niet zoveel tijd wilt investeren in bakken, kun je een groot deel koekjesdeeg maken zodra je het op voorraad hebt! Dit dient als basis en kan verder worden verwerkt door verschillende ingrediënten aan tal van kerstkoekjes toe te voegen.

Voordat je je afgewerkte koekjes opbergt, moet je ze volledig laten afkoelen. Bewaar uw kerstkoekjes altijd in blik en bewaar ze koel, bij voorkeur in de kelder. Zo bescherm je ze tegen uitdrogen en gaan ze weken mee. Als uw koekjes te hard worden, helpt het om een ​​appelgravure in hun blik te plaatsen. Met deze truc worden ze weer zacht en sappig.

Angel Eyes

Tijd Voorbereidingstijd: 30 min.
Kook- of baktijd: 12 min.
Totale voorbereidingstijd: 42 minuten.
Deze koekjes kunnen ook super worden gebakken met kleine kinderen.
Ingrediënten: 300 g boter of margarine 3 eidooiers 200 g gemalen hazelnoten 2 vanillesuiker 3 snufjes zout 150 g suiker 400 g bloem

Voorbereiding Meng alles, vorm in kleine balletjes en leg op een bakplaat bekleed met bakpapier. Gebruik een met bloem bestoven lepel om een ​​kleine kom in elk koekje te drukken. Bak in de voorverwarmde oven op 200 ° C gedurende ongeveer 12 minuten. Verwarm de gelei, roer tot een gladde massa en giet in de kom. Laat afkoelen en bestrooi met poedersuiker.

Zandkoekjes

Ingrediënten: 625 g boter 500 g suiker 2 eieren 250 g geraspte amandelen of hazelnoten
Markeer een vanillestokje 1 kg bloem
Maak van deze ingrediënten een kneeddeeg en laat 1 uur afkoelen. Draai vervolgens in porties door de vleesmolen met koekjesopzet. Ik vorm meestal staven of ringen. Bak op bakpapier met bakpapier gedurende ca. 10 minuten op 180 graden O / U warmte.

Peperkoekrecept – peperkoek

Tijd Voorbereidingstijd: 20 min.
Kook- of baktijd: 25 min.
Totale voorbereidingstijd: 45 minuten.
Al 350 v. Chr. Chr. Er waren de eerste soorten kleine gekruide honingcake. Toen het recept verfijnd werd en dichter bij onze huidige peperkoek kwam, werden ze voor het eerst gesneden en geperst in religieuze vormen in de 15e eeuw. Tegenwoordig vind je de zogenaamde Bildlebkuchen als peperkoekharten, Gingerbread Man, Pepperkakor (Zweden), Piparkakut (Finland), Noord-Kosuljas (Rusland). In veel culturen staat de peperkoek bekend als kerstkoekjes, hoewel sommige soorten ook het hele jaar door worden gegeten.