Elektrisch Scheerapparaat

Een scheerapparaat moet goed onderhouden worden; maak de scheerkoppen en de mesjes regelmatig schoon en onderzoek ze op slijtage. Blaas de haartjes er na elke scheerbeurt uit, maak de bladen maande vloeistof.

Als het messen blok en/of de mesjes zijn versleten, gaat het apparaat slecht scheren of veel lawaai maken. Haal de stekker uit het stopcontact en verwijder de kop van het apparaat. Zet bij een scheerapparaat met een platte kop de keuzeschakelaar op ‘schoonmaken’; haal de kop eraf en duw de mesjes door het messenblok heen. Verwijder het hele messenblok bij een apparaat met een gebogen kop. Haal er dan het mesje of de scheerkoppen uit. Vervang versleten of kapotte onderdelen; zet er zo nodig een nieuw messen blok op. Klem bij een scheerapparaat met een platte kop de scheerbladen terug in de gleuven waar ze uitkwamen. Zet bij een apparaat met een gebogen kop de scheerkoppen in de omgekeerde volgorde terug in het messenblok.

Draai de knop aan de achterkant van het apparaat los om een scheerkop met een roterend scheerblad na te kijken. Haal de kop van het apparaat en controleer het scheerblad en het mesje.