Eten met Stokjes

Voor Chinezen is koken een onderdeel van hun culturele erfenis. Met oneindig geduld weten zij de ingrediënten in perfecte harmonie te rangschikken.

Chinezen zullen hun maaltijd altijd nuttigen metbehulp van eetstokjes. Het gebruik hiervan lijkt moeilijker dan het is; met wat oefening zal het ook u lukken. Gebruik, indien enigszins mogelijk, uw rechterhand; linkshandig eten wordt als onbeleefd beschouwd.

Neem één eetstokje tussen duim en wijsvinger en laat het uiteinde tussen de ringvinger en de pink rusten. Houd het tweede eetstokje tussen de duim en de wijsvinger geklemd en laat het rusten op de middelVinger (alsof u een pen vasthoudt om te schrijven). Met de middelvinger kunt u nu het tweede stokje heen en weer bewegen.

Het eerste stokje blijft steeds in dezelfde stand. Breng met het tweede stokje een kleine hoeveelheid voedsel in de richting van het eerste stokje, klem dit tussen de beide stokjes vast en breng het naar uw mond. Maak van rijst eerst op uw bord een min of meer samenhangend balletje; u kunt het dan gemakkelijker naar uw mond brengen.