Fietstochten

Het maken van fietstochten is in twee opzichten zeer aanbevelenswaardig. In de eerste plaats is het een zeer ontspannende bezigheid, vooral wanneer u wat gespannen van uw werk komt bijvoorbeeld. U geniet ook intenser van de omgeving waar u doorheen komt, omdat u zich tamelijk langzaam voortbeweegt.
Ten tweede kunt u het fietsen toepassen om aan de nodige beweging te komen. U kunt zelfs een fitnessprogramma voor uw fietstochten samenstellen, waarin u dan zaken opneemt als afstand, snelheid, het nemen van meer of minder steile hellingen, enz. Het is wel aan te raden in dit laatste geval te zorgen voor een goede fietsen voor juiste kleding.

Fiets en kleding
Voordat u zich een fiets gaat aanschaffen, is het zaak goed na te denken wat u wilt: een ‘gewone’ toerfiets, een lichte sportfiets of een supersnelle racefiets. De keuze heeft ook iets met uw budget te maken, een racefiets wordt al gauw duur. Op de racefiets kunt u het beste speciale wielrennerskleding dragen. En wanneer u van hoge snelheden houdt is een lichte wielrenhelm aan te raden.
Denkt u er bij het gewone toerrijden om dat losse en wijde kleding lastig en soms ook gevaarlijk kan zijn. N oom vooral ook, wannneer het maar éven nodig is, regenkleding mee.

Geef een reactie