Frisse lucht en aangename geur in huis

In huis kunnen gemakkelijk onaangename luchtjes ontstaan. Op de eerste plaats door de toestand van het huis zelf: een vochtig huis ruikt snel muf. Zorg voor voldoende ventilatie. Houd kledingkasten droog door bijvoorbeeld schoteltjes zout of zogenaamde vochtvreters (bij drogist te koop) neer te zetten. Probeer door een betere isolatie het vochtprobleem op te lossen.

Stof, ander vuil en gebrek aan frisse lucht veroorzaken eveneens luchtjes in huis. Lucht kamers, kasten en laden regelmatig. Houd kussens, dekens, dekbedden en spreien fris door ze nu en dan eens buiten te luchten. Maak het huis geregeld schoon; verplaats daarvoor ook eens de meubels en neem daarbij ook de ‘vergeten hoeken’ mee. Was vitrage op tijd en klop de overgordijnen uit. Stofzuig zorgvuldig.

De keuken
Zet tijdens het koken in de keuken een raam open of gebruik een ventilator of afzuigkap voor de afvoer van de kooklucht jes.

Vis-, knoflook en uielucht verdwijnen als de handen en het gebruikte kookgerei worden schoongemaakt met citroensap. Een haringlucht aan de handen krijgt men weg door de handen met tandpasta te boenen. Zorg dat in de koelkast geen restjes voedsel staan te bederven. Maak de koelkast van binnen geregeld schoon met warm sodawater.

Toilet
Indringende geuren na gebruik van het toilet worden minder als u een lucifer even laat branden. Een goede ventilator in het toilet is uiteraard ook een prima oplossing.

Luchtverfrissers
Voor gebruik in toilet, muffe kelders e.d. zijn luchtverfrissers te koop in allerlei samenstellingen en geuren. Ga er altijd zuinig mee om en houd ze uit de buurt van kinderen.