Gebruikte iPhone kopen tips

Als u een gebruikte smartphone koopt, kunt u geld besparen in vergelijking met een nieuwe aankoop. Maar wanneer is de beste tijd om gebruikte mobiele telefoons te kopen?

Binnekort verschenen de nieuwe iPhones. Nogmaals, Apple vraagt ​​meer dan 1.000 euro voor de beste apparaten.

Als je een iPhone wilt kopen, maar vanwege de prijzen met gebruikte apparaten, moet je het best na de release van nieuwe Iphone doen. Want in de maand na de release van de nieuwe iPhone- generatie dalen de prijzen voor gebruikte, oudere modellen het meest.

Beste winkeltijd in januari en oktober

De prijzen voor gebruikte iPhones – en ook voor andere elektronica – regelmatig. Maar in oktober en januari zou de prijsdaling bijzonder hoog moeten zijn. Mogelijke redenen: in september worden meestal de nieuwe iPhones aangekondigd, waarna veel gebruikers waarschijnlijk van hun oude apparaten af ​​willen. In januari willen gebruikers smartphones verkopen, waarschijnlijk omdat ze met Kerstmis nieuwe apparaten hebben ontvangen.

Hoe groot het besparingspotentieel nu is in oktober, werd geanalyseerd met behulp van het voorbeeld van enkele recente iPhone-modellen. Bovenal is de iPhone XR (-14,75%) aanzienlijk goedkoper geworden in vergelijking met de periode vóór de lancering van de iPhone 11. Maar zelfs met de dure iPhone XS Max kunnen kopers gemiddeld 12% besparen vergeleken met de vorige maand.